Nega kose

Kovrdžava kosa: Negujte svoje lokne!

Izuzetno je važno da devojke sa loknama paze ko ih frizira, kako peru kosu i koje preparate za regeneraciju koriste
Nega
16:58h Autor:
Kovrdžava kosa: Negujte svoje lokne!
Foto: Shutterstock

Devojke koje imaju ravnu kosu često su ljubomorne na prirodne lokne svojih kovrdžavih prijateljica, ali ne znaju koliko je truda potrebno uložiti u kovrdžavu kosu kako bi izgledala sjajno i zdravo.

Ako imate problema sa svojim loknama, evo nekoliko saveta koji će ti pomoći da im vratite zadivljujući efekat.

Dobro ošišana kosa

Za devojke sa loknama je najvažniji dobar frizer koji zna kako da ošiša kovrdže da izgledaju dobro čak i kad su ispeglane. Važno je paziti da vas frizer ne ošiša na "kuglu" (osima ako želite afro izgled) te da obrati pažnju na donji deo kose kako ne bi izgledao pretežak u odnosi na gornji deo. Takođe, važno je obratiti pažnju na pramenove oko lica.

Malo šampona, puno regeneratora

Za kovrdžavu kosu izuzetno je važno da koristite odgovarajuće proizvode. Dobre šampone za kovrdžavu kosu možete pronaći u svakoj prodavnici, a dobra su opcija i proizvodi sa oznakom "moisture". Izuzetno je važno da pazite i na količine proizvoda koje nanosite na kosu, a najbolja formula za vas je: staviti mali krug šampona veličine dugmeta na kosu, a regenerator dva puta više od količine šampona. Šampon uvek dobro isperite kako se ne bi taložio na korenu kose, a regenerator nanesite samo na 3/4 kose - nikako na koren kose.

Regenerator u spreju

Regeneratori koji se ne ispiraju su odličan izbor za devojke sa loknama koje često izgledaju suvo. Na vrhove kose ga možeš naneti i između pranja, umesto proizvoda za stilizovanje.

Prsti kao najbolji alat za brzinsku frizuru

Devojke sa kovrdžavom kosom imaju sreće jer frizuru mogu popraviti bilo kad i bilo gde - uz pomoć prstiju. Kosu odvojite na 10-15 delova i prstima izvucite lokne.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs