Loknasti trend

7 hit frizura za kovrdžavu kosu

Afro, pletenice ili kovrđavi bob - odaberite koja varijanta vam najviše odgovara
Nega
18:06h
7 hit frizura za kovrdžavu kosu
Foto: Shutterstock

Imate prirodno loknastu kosu i želite da vam uvek bude sređena i u trendu ili vam je kosa uvek bolesno prava i patite za kovrdžava - ovo su idealne frizure sa kojima ćete uvek izgledati reprezentativno.

Kovrčavi bob

Ovakva frizura je savršen način da odate počast svojim kovrdžama, koje ćete istovremeno ukrotiti. Ova frizira najbolje pristaje kvadratnim, ovalnim i duguljastim oblicima lica. Takođe, imajte na umu i samu teksturu, jer se kovrdže prilikom šišanja kose na kraće varijante povećavaju.

Pixie frizura

Ova vanvremenska vrsta frizure pristaje gotovo svakoj teksturi kose i o njoj ne treba voditi preterano dugotrajnu brigu. Biće vam čak potrebno samo nekoliko minuta da je pripremite za izlazak, a skratićete sebi muke i prilikom pranja isušenja kose.

Afro

Ovo je jedan od najboljih stilova za prirodno kovrčavu frizuru, a ponajbolje pristaje vlasnicamaokruglastog ili kockastog oblika lica. Za sjajan, zdrav izgled vaše kose pobrinite se da redovito koristite regenerator kojeg nije potrebno ispirati.

Pletenice

Tanke pletenice odličan su način da 'ukrotite' vašu divlju, prirodno kovrčavu kosu. No, za ovakav izgled morate imate dovoljno samopouzdanja i stila kako biste izbjegli da izgledate kao wannabe gangsterica.

Raspuštena, stepenasto oblikovana kovrčava frizura

S ovakvom frizurom nikada ne možete pogriješiti. No, morate se pobrinuti za to da vam kosa ne izgleda previše neuredni. Redovito ju počastite serumom kojeg je potrebno nanijeti na vlažnu kosu i ostaviti da se kosa osuši na sobnoj temperaturi.

Visoki rep/punđa

Ovo je odličan način da 'ukrotite' kosu i dovedete u u uredno stanje, okupljenu na jednom mjestu. Osim toga, visoki rep svezan na tjemenu stvara iluziju ljepše, izduženije glave.

Pola gore, pola dole

Frizura koja podrazumijeva kosu napola podignutu i napola raspuštenu dobra je za sve oblike i teksture kose. Poigrajte se s različitim stilovima i načinima dok ne pronađete onaj koji vam savršeno odgovara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs