Tajna je u zalogaju

Sporo vam raste kosa? Ove namirnice su rešenje!

Zeleno lisnato povrće, riba, pasulj, jaja i orašasti plodovi vaši su saveznici za brži rast kose
Nega
14:00h Autor:
Sporo vam raste kosa? Ove namirnice su rešenje!
Foto: Shutterstock

Kosa je “sredstvo” koje ne samo da vam daje jedinstven izgled, već i povećava vaš nivo samopouzdanja. Da li se često žalite kako vam kosa ne raste dovoljno brzo? Evo par namirnica koje taj proces mogu ubrzati.

Zeleno lisnato povrćeZeleno lisnato povrće jedna je od najboljih namirica koja povećava dužinu vaše kose. Povrće poput spanaća, blitve i zelene salate odlično je za rast kose, jer sadrži vitamine A i C koji pomažu proizvodnju prirodnih ulja kose usled čega kosa brže raste.

RibaLosos i druge vrste riba odličan su izvor proteina, vitamina i gvožđa, te sadrže vitamin B12 i omega-3 masne kiseline. Sve pomenuto ubrzava rast kose i poboljšava zdravlje vlasišta.

Orašasti plodovi

Kako bi vaša kosa brže rasla, potrebno je da u ishranu uvrstite orašaste plodove, kao što su orasi, lešnici ili indijski orasi. Oni sadrže velike količine cinka i proteina koji su važni kako za brži rast kose, tako i za celokupno zdravlje.

PasuljPasulj je prirodni izvor cinka, gvožđa, biotina i drugih bitnih hranjivih sastojaka. Osobe koje imaju nedostatak biotina gube kosu, te pasulj može da spreči opadanje i ubrza rast kose.

Jaja, piletina i ćuretinaJaja, piletina i ćuretina sadrže velike količine proteina, te ne samo da ubrzavaju rast kose, već je kosa zbog njih i jača i zdravija.

Kako nema boljeg od domaćeg, OVDE pogledajte kako da napravite prirodne maske za zdraviju kosu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs