Budite u trendu

Mali vodič: Kako da odaberete pravi lak za nokte

Kombinacija crnog laka i smeđe odeće je veliki promašaj, ali takav lak će biti idealan uz crnu odeću i to naročito ako imate kratke nokte
Nega
19:40h Autor:
Mali vodič: Kako da odaberete pravi lak za nokte
Foto: Thinkstock

Znati kako da odaberete idealan lak za nokte zahteva malo istraživanja i znanja, a rezultat je bitan jer lakom upotpunjujemo celokupan stil.

Što se tiče kombinovanja laka i odeće, postoje neka pravila. Na primer, kombinacija crnog laka i smeđe odeće je veliki promašaj, ali takav lak će biti idealan uz crnu odeću i to naročito ako imate kratke nokte. Svetle i nežne nijanse poput ružičaste i bele idu dobro sa svim kombinacijama.

Odabir laka po boji tena

Mnogi izvori kažu da je izbor laka koji odgovara našem tenu najbitnija stvar pri njihovom odabiru. Pravila su ova: svetle žene bi trebalo da biraju tamnije boje lakova poput tamnoljubičaste, smeđe ili tamno crvene.

Ženama čija je put maslinasta ili srednje tamna dobro će da stoji tamnocrvena, narandžasta ili bež. Tamnopute žene imaju sreće jer im skoro svaka boja laka dobro stoji.

Kombinovanje laka sa odećom

Neki stručnjaci kažu da boja odeće ne treba da bude ista kao boja laka za nokte, dok neki kažu da je takva kombinacija skroz u redu. Preporuka je da sledite svoj instinkt, ako se bar malo razumete u boje. Baš kao i omiljena boja odeće, i boja laka za nokte nije samo odraz ličnog stila, nego i vašeg karaktera i temperamenta, pokazala su istraživanja.

Boja šminke i boja laka

Ovo isto važi i za vašu šminku, potrebno je da uskladite boje. Ne želite da budete prešareni, a isto tako nije poželjno ni da budete "savršeno" usklađeni. Izuzetak bi bio ako imate jaku šminku (karmin) i isto takav lak. Ovom kombinacijom ćete sigurno privući pažnju i dobiti komplimente.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs