Pogled koji obara

Kako da sačuvate šminku na očima

Savršeno našminkane oči prodobljuju pogled, daju mu toplinu i definišu lice. Zato je važno znati kako da se izborite sa šminkom na očima tokom vrelih dana ili ako je vaša koža na kapcima masna
Nega
13:28h Autor:
Kako da sačuvate šminku na očima
Foto: Shutterstock

Zbog znoja, vlage, suza ili prirodno masnih kapaka, šminka na očima se razliva i razmazuje tokom dana i postaje daleko od laskave. Pre nego što postanete potpuno isfrustrirate, imamo savete koji će vam pomoći, od pre nego što i naneste šminku pa do usputnih popravki. Dakle, zatrepćite sa samopouzdanjem, i isprobajte ove korisne savete.

Čista koža Ako vaši kapci postaju masni kako dan odmiče, onda se pobrinite da počnete sa čistom podlogom. Umijte se ujutro, ali obratite pažnju na kapke kako ne bi ostao višak masnoće od prethodne noći.

Podloga za senke Nakon što je vaša koža čista i hidrirana (izbegavajte kremu na kapcima), nanesite podlogu koja je napravljena posebno za oči. Ove formule pripremaju kapke za šminkanje i pomažu da se lakše nanose senka i što je najvažnije, da ostane na mestu.

Vodootporne formule Ako oblik vašeg oka ili masni kapci čine da se šminka skuplja u naborima i razmazuje, onda bi trebalo da počnete da koristite vodootpornu šminku.

Definišite svoj izgled Kada završite šminkanje očiju, sve učvrstite. Ako koristite kremaste teksture ili olovke, njih ćete najbolje fiksirati sa odgovarajućom nijansom senke u prahu. Ako već koristite sve u prahu, onda isprobajte upijajuće pudere. Ako dobijete isprane boje, uvek možete dodati još slojeva senke ili olovke da pojačate izgled.

Sredstvo za skidanje šminke sa očiju na dohvat ruke Biti u pripravnosti znači da nećete morati da brinete hoće li neki delić šminke za oči biti na pogrešnom mestu. Nosite maramice za skidanje šminke sa sobom, kako bi brzo i lako popravili greške.

Šminka za brze popravke Vaša olovka i senka za oči jedva da zauzimaju prostor, što znači da ih možete ubaciti u torbu, tako da ih uvek imate u slučaju da vam budu potrebne popravke.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs