Senke za oči

Greške pri šminkanju: Svetlucavi tonovi jako ističu bore

Nijansu uvek birajte prema boji očiju, a najbolje su one koje stvaraju kontrast
Nega
03:44h
Greške pri šminkanju: Svetlucavi tonovi jako ističu bore

Kad kupujete senku, obratite pažnju na boju očiju. Najbolji izbor su boje koje stvaraju kontrast, pa se tako zelene oči najbolje slažu s ljubičastom i svim nijansama braon boje, plave sa zemljanim tonovima, a smeđookima pristaju skoro sve nijanse.Greška 1: Grubi prelaziKad kombinujete nekoliko tonova senke, važno je da se ne vide prelazi. To je jedna od najčešćih grešaka zbog koje mejkap deluje plastično. Prelaz treba lagano utapkati odgovarajućom mekanom četkicom kako bi se nijanse stopile i očima dale dubinu.

Greška 2: Korišćenje sunđerastih aplikatoraPreporučljivo je senke nanositi mekanim četkicama, a ne sunđerastim aplikatorima koje najčešće dobijamo uz senku. Zašto? Zato što oni u jednom potezu nanose previše senke i ne tolerišu greške, dok se četkicom senka može postepeno pojačavati, tvrde profesionalni šminkeri.

Greška 3: Senka na donjem kapkuSenka se na donji kapak nanosi u tankom potezu i tik uz oko, u suprotnom će oči delovati umorno. Preterivanje s količinom boje vizuelno će spustiti kapak.Greška 4: Nanošenje korektora pre senkePrvi korak u nanošenju šminke nije korektor već senka. Ako se korektor stavi pre senke, njene puderaste čestice mogu pasti po licu i uništiti sav mejkap.

Greška 5: Svetlucava senkaSvetlucave senke nisu najbolji izbor zato što dodato ističu bore na licu. Senke se lepe na njih i reflektujući se privlače još veću pažnju. Umesto šljokica i sedefa, sem ukoliko nemate nijednu boru, nosite mat varijante.Greška 6: Izbegavanje maskare i olovkeSenka bez maskare i/ili olovke ne funkcioniše baš najbolje. Crna boja uokviruje i vizuelno povećava oči i stvara kontrast s beonjačama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs