Misterija zvana doručak

Prepodnevni trening: Kada je idealno doručkovati?

Da je doručak najvažniji obrok u danu vrlo je izlizana fraza, pridržavate li se svakodnevno toga?

Fitnes
12:28h Autor:
Trening, Foto: Shutterstock

Iako je ta teza starija od samog čovečanstva i čuli ste je miliona puta, doručak je stvarno najvažniji obrok u danu. Nakon što ste odspavali (nadamo se) sedam do devet sati, ideja je da vam on da energiju za početak, ali i ostatak dana, kao gorivo koje će vas podržati u intenzivnoj telesnoj aktivnosti.

 

Trening od 4 minuta hit u svetu: Topi kilograme, zateže celo telo za manje od mesec dana! (VIDEO)

foto: Shutterstock

Tog koncepta posebno bi se trebali pridržavati jutarnji vežbači, a u toj postavi idealno bi bilo doručkovati barem sat vremena pre treninga.

 

To je dovoljan period da vaš organizam hranu svari, ali i napuni "gorivom" pre nego što se bacite na vaš jutarnji trening.

 

S druge strane, oni koji nisu jutarnji vežbači, nije strogo definisano kada će doručkovati, odnosno kada će biti njihov prvi jutarnji obrok, ali ga ne bi trebalo odbaciti.

 

Da se vratimo na jutarnje vežbače. Ako ujutro preferirate ipak neki laganiji obrok kao što su recimo jogurt ili tost ili pak banana, u tom slučaju možete doručkovati i pola sata pre vežbanja. Sve zavisi kakav intenzitet treninga odrađujete i koliko vam za njega treba energije, odnosno korisnih namirnica i njihovih vrednosti koje će vam u tome pomoći.

 

Činjenica je da postoje i oni koji ne mogu uopšte pomisliti na doručak čim se probude i jednostavno im treba mnogo vremena od samog ustajanja do prvog obroka. U tom slučaju probajte ipak sa nekim zalogajem koji će biti u funkciji pokretanja organizma, kao što je recimo čokoladno mleko ili sok od ananasa.


Kako god okrenete, doručak nije dobro i poželjno izbegavati.

 

Fitnes instruktorka otkriva: Evo koliko vam je stvarno potrebno vežbanja za vitko telo! (VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...