Koristiće vam i u starosti

Šta jedan jedini minut trčanja radi vašem telu: Sve žene ovo treba da znaju!

Kada počnete sa ovako kratkim "treningom", vremenom ćete poželeti još više, pa na ovaj način možete da održavate i vitku liniju
Fitnes 19.07.2017. - 15:56h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Niste neki ljubitelj trčanja? Niste jedini! Zapravo, pripadate većini!

 

Ali, šta ako vam kažemo da samo jedan minut trčanja dnevno može čudo da učini za vaše telo? Dobro ste pročitali, samo jedan minut! A to, realno, može svako.

 

Naime, naučnici sa Univerziteta Egzeter i Lester istraživali su kako kratka, ali intenzivna potrošnja energije može da vam popravi zdravlje. Zapravo, zdravlje vaših kostiju, a naročito kod žena.

 

U studiji je učestvovalo više od 2.500 žena, kojima su naučnici izmerili nivo aktivnosti, koristeći fitnes monitore, i fokusirali se na zdravlje kostiju, koje su proverili skenerom.

 

Zaključak je bilo jačanje kostiju za 4 odsto kod žena koje su minut ili dva bile izložene intenzivnoj fizičkoj aktivnosti. Kod žena koje su vežbi posvetile više od dva minuta, to povećanje je iznosilo 6 odsto. Da li uopšte znate koliko je zdravlje kostiju važno?

 

Zdrave i jake kosti smanjuju rizik od osteoporoze, odnosno krtih kostiju sklonih prelomima pri najmanjim pokretima.

 

Nemačke bolnice je koriste kao lek: Ova biljka obnavlja kosti i zglobove bolje od svega!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ako već dugo planirate da započnete bilo kakvu fizičku aktivnost, pokušajte sa ovim. Odvojite minut-dva dnevno za trčanje, i vaše kosti će vam biti neizmerno zahvalne, a u poznijim godinama ćete živeti mnogo lakše i bez bola!

 

Štaviše, kada počnete sa ovako kratkim "treningom", vremenom ćete poželeti još više, pa na ovaj način možete da održavate i vitku liniju!

 

Počnite što pre, a sami odaberite kada će to biti - da li ćete krenuti knap na posao, pa trčati za autobusom, ili ćete se na ovaj način relaksirati nakon napornog radnog dana... Izaberite šta god, samo je važno da konačno počnete!

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs