Obavezno isprobajte

Gimnastika za starije ljude: Podmlađuje i jača telo u rekordnom roku!

Ova gimnastika je prilagođena starijim ljudima, a cilj joj je da razbudi i osnaži celo telo
Fitnes 06.02.2017. - 18:55h Autor: tajnalepote.blogspot.rs
Foto: Thinkstock

Ova gimnastika je vrlo lagana. Radimo je u krevetu odmah posle buđenja. Poželjno do 6 ujutro. Ova vežba je za sve uzraste, a pogotovo za starije ljude. Za pomlađivanje!

 

1. Trljamo ruke. Trljamo dlanove nekoliko sekundi dok dlanovi ne postanu vrući. I u isto vreme proverite svoje biopolje. Ako je vruće, onda je s energijom sve u redu, ako je toplo, energija biopolja je smanjena, ako su ruke hladne i vlažne onda postoji ozbiljan poremećaj u organizmu, piše sajt tajnalepote.blogspot.rs

 

Ali bez obzira na sve, radite ovu gimnastiku jer ona će vam pomoći da se oslobodite od svih poremećaja i oboljenja.

 

2. Palming. Vrele dlanove stavimo na očne jabučice. Pritiskamo tempom 1 pritisak u 1 sekundi 30 puta. Posle zadržite dlanove na jabučicama i držite još 30 sek. Ako imate loš vid, onda zadržite dlanove do 2 minuta.

 

U tom trenutku ide hrana u očne jabučice iz svih receptora okolo. Polako se vid može popraviti, ako budite redovni i istrajni. Osim vida može se vratiti prirodna boja kose.

 

3. “Pumpamo” uši. Stavimo dlanove na uši i pritiskamo uši 30 puta u 30 sekundi. Ako na početku budu bolele, onda je prisutno hronično oboljenje. I mogu se pojaviti simptomi. Pogotovo, ako oni su bili vezani za uši. Nemojte prekidati.

 

Nastavite s pritiskom “nežnije”, dok ne prođe bol. Ako u pitanju hronična upala ušiju, proći će vremenom. Takođe se može poboljšati sluh. Ako ste uporni 6 meseci, proći će hronična oboljenja. Za isceljenje ozbiljnih problema potrebno je duže vreme, 1,5 – 2 god.

 

Ceo svet je poludeo za ovim vežbama: Tri minuta su dovoljna za zdravlje i vitkost!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

4. Zatezanje lica.

Veliki prst iza uha, ruke stisnuti u pesnicu i početi zatezanje lica od brade do ušiju, jako pritiskamo kožu lica, masiramo.

 

Takođe 30 puta. Posle ove vežbe osetićete priliv krvi u lice, i lice se može oznojiti. Poboljšava se limfni tok, zateže se koža.

 

5. Masaža čela. Desni dlan na čelo, levi dlan na desni. Trljajuće pokrete s leva na desno, 30 pokreta. Aktivacija hipofize i poboljšanje rada sinusa.

 

6. Masaža glave. Ova vežba deluje na parijentalni deo glave. “Letimo” rukama iznad glave. Pravimo prsten od ruku (levi dlan na desni) i letimo nad glavom napred-nazad 30 puta, a posle levo-desno od jednog uha ka drugom 30 puta. Glavu treba malo podignuti.

 

Ova vežba normalizuje pritisak, i visoki i niski. Poboljšava se pokretnost zglobova ramena. Učvršćuju se mišići ruku. S vremenom nestanu bolovi u rukama. I ako ranije niste mogli dizati ruke, uskoro ćete moći s lakoćom.

 

7. Masaža štitne žlezde. Desnu ruku stavimo na štitnu žlezdu, levu ruka na desnu. 30 puta levom rukom pravim polusferu od grla do kraja stomaka, kao da masiramo energetske centre, 30 puta. Na kraju stavimo levu ruku na desnu i zadržimo nekoliko sekundi.

 

8. Masaža stomaka. Spuštamo ruke na stomak. Desna dole, leva gore, masiramo stomak u hodu kazaljke 30 puta. Normalizuje se rad trbušnih organa, nestaju zatvori.

 

9. Ruke i noge gore, rotiramo ruke u ručnom zglobu i noge u skočnom zglobu 30 puta, posle protresemo. Poboljšava se krvotok u kapilarama, čiste se sitni energetski kanali.

 

10. Trljamo stopala. Stopalo o stopalo i rukama svako stopalo. Masiramo. Celo stopalo, pripazite kakav je osećaj, ima li bolne tačke. Ako ima, masirajte ih više. Posebna pažnja na centar stopala, 30 sekundi.

 

I to je to!

 

Baka (85) svaki dan jede 2 kašike ove smese: Nikad nije imala visok pritisak i holesterol! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs