Pokušajte, vredi

28 dana, jedna vežba i 3 pravila ishrane: Fitnes izazov doktora Oza za telo kao sa modne piste!

Prvo će vam se istopiti salo na stomaku, a zatim i sve druge problematične zone
Fitnes & Nutricija
01:32h Autor:
28 dana, jedna vežba i 3 pravila ishrane: Fitnes izazov doktora Oza za telo kao sa modne piste!
Foto: Thinkstock

Ako ste i vi među većinom koja nije počela da vežba i izbegava slatkiše i testa na vreme, ne očajavajte!

Uz sjajan fitnes izazov i plan ishrane koji je osmislio slavni doktor Oz, već za 28 dana možete da imate potpuno novo telo! Ono što je najbolje, salo na stomaku će se prvo istopiti, zato ne čekajte, već što pre sprovedite ovaj plan u delo!

Ovaj program mršavljenja osmišljen je kako bi se smanjila nadutost, sagorele masne naslage i uopšteno smanjio obim stomaka za samo jedan mesec.

Osnova ovog izazova je zdrava izbalansirana ishrana i stvaranje navike vežbanja.

Ceo svet ga molio za recept: Biznismen smršao 40 kg zahvaljujući ovome! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Osim toga, dijeta je fleksibilna - možete da počnete kad god želite, a najvažnije je da odmah izbacite neke namirnice iz ishrane. To su pre svega šećer, gazirana i dijetalna pića, kao i sve namirnice sa veštačkim zaslađivačima, alkohol, mlečni proizvodi i industrijski prerađena hrana.

Za doručak se naviknite da pripremate pola avokada, koji možete da izgnječite i pojedete kao namaz na dve kriške tosta od žitarica celog zrna, sa jednim jajetom ili kao sastojak smutija. Avokado je kraljica namirnica ovog plana jer u jednoj polovini ima čak 10 grama zdravih masnoća.

Za ručak ćete uživati u kombinacijama voća i povrća, na primer, salati od prokelja i jabuka ili kupusa i malina. Večere će vam činiti pola šoljice žitarica celog zrna po izboru - kinoa, ječam, proso, heljda ili ista količina integralnih japanskih rezanaca sa 30 grama kuvanog nemasnog mesa koje možete da spremite i na roštilju, ili 30 grama pasulja.

Osim tih namirnica, možete da odaberete bilo koje povrće bez skroba (dakle, zeleno lisnato povrće) i uživate u njemu u neograničenoj količini. A u trenucima slabosti za međuobrok možete da grickate šačicu orašastih plodova ili pojedete dve kašike putera od orašastih plodova (badema ili kikirikija).

Brzinska dijeta pred more: Za 15 dana skinite do 15 kg koji se ne vraćaju!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Tokom dana neograničeno uživajte u hranljivim zelenim napicima od povrća, poput spanaća i celera, i od voća poput kruške.

Osim ishrane, važno je i da se pokrenete, ali nije reč ni o kakvim teškim vežbama, već o izdržaju ili takozvanoj plank vežbi. Kako se plank vežba pravilno izvodi pogledajte OVDE.

Plank izazov

Plank izazov traje, kao i dijeta, 28 dana, ali će vam se rezultati toliko dopasti da ćete verovatno nastaviti da je radite! Odlična je jer ne zahteva ni pokrete, ni mnogo vremena, a zateže baš svaki mišić na telu.

1. Dan - 20 sekundi2. Dan - 20 sekundi3. Dan - 30 sekundi4. Dan - 30 sekundi5. Dan - 40 sekundi6. Dan - odmor7. Dan - 45 sekundi8. Dan - 45 sekundi9. Dan - 1 minut10. Dan - 1 minut

Dijeta jutarnja banana: Uništava 5 kg sala za nedelju dana!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

11. Dan - 1 minut12. Dan - 1,5 minut13. Dan - odmor14. Dan - 1,5 minut15. Dan - 1,5 minut16. Dan - 2 minuta17. Dan - 2 minuta18. Dan - 2,5 minuta19. Dan - odmor20. Dan - 2,5 minuta21. Dan - 2,5 minuta22. Dan - 3 minuta23. Dan - 3 minuta24. Dan - 3,5 minuta25. Dan - 3,5 minuta26. Dan - odmor27. Dan - 4 minuta28. Dan - 4 minuta

Dijeta od 8 sati: Čudo koje odmah skida 4 kilograma!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs