Pokušajte

Zategnite celo telo dok hodate: Najlakši put do figure iz snova!

Ako više aktivirate ruke, brže ćete hodati, trošiti više energije i povećati potrošnju kalorija, a to će na kraju rezultirati i smanjenjem obima struka, jer se tako aktivira poprečni stomačni mišić
Fitnes
15:58h Autor:
Foto: Shutterstock

Ako vam je jedina dnevna aktivnost hodanje, ne zaboravite da uz nekoliko dodataka možete da ga pretvorite u vrlo efektan trening!

 

Da li ste znali da tokom običnog hodanja možete da aktivirate i mišiće stomaka i ruku?!

 

Tokom hodanja aktivirajte ruke kao što to rade sportisti koji se bave brzim hodanjem - ruke bi trebalo da budu savijene u laktovima, a ramena opuštena. Uskladite ih sa radom nogu, tako da istovremeno rade suprotna ruka i suprotna noga.

 

Ako više aktivirate ruke, brže ćete hodati, trošiti više energije i povećati potrošnju kalorija, a to će na kraju rezultirati i smanjenjem obima struka, jer se tako aktivira poprečni stomačni mišić, smanjuje opterećenje kukova pri hodu, a istovremeno podstiče održavanje i vežbanje ravnoteže, a i poboljšava držanje.

 

Za 30 minuta guza i noge bez celulita: Sada se telo priprema za leto! (VIDEO)

 

Vodite računa da tokom hodanja gornji deo tela bude ispravljen, ne smete da se naginjete napred ili nazad. Pokušajte svesno da aktivirate mišiće stomaka, pa će vam i pravilno držanje lakše ići - lagano uvucite stomak, tako da udaljite rebra od karlice.

 

Kad uvlačenjem aktivirate trbušne mišiće, vodite računa da možete normalno da dišete.

 

Takože, što više podižete potkolenice ka gore, trbušnjaci će biti jače stimulisani, a vi postići odličan efekat, što će vam najlakše biti ako hodate uzbrdo ili se penjete uz stepenice. Tada će se aktivirati i mišići zadnjice i donji trbušni mišići.

 

Inače, hodanje uzbrdo bi trebalo da praktikujete dva do tri puta nedeljno, savetuju stručnjaci.

 

Vežbe za tanak struk: Smanjite centimetre, ispeglajte stomak!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs