Lakši put do željene figure

Manje kalorija, više zabave

Pred vama je pet predloga kako da lepšim putem dođete do željene figure. Ukoliko vas zamaraju teretane i fitnes klubovi, ovo je tekst za vas, a ako znate još neki, pozivamo vas da ga podelite sa našim čitaocima.
Fitnes 24.04.2013. - 19:43h

Vežbe u teretani ili kod kuće, kao i trčanje mogu biti jako dosadni, a samim tim se lako gubi početna motivacija. Iako će mnoge žene naći milion izgovora zašto su propustile trening, istina je da se u većini slučajeva radi o pukoj lenjosti, te kako vreme protiče, idealna figura deluje nedostižnije i vraćamo se na početak. Pred vama je nekoliko sjajnih predloga kako da izgubite kilograme, ostanete u formi, a da se pri tom zabavite i podmladite.

 

Frizbi umesto trčanja
Boravak na svežem vazduhu je neophodan za zdravlje organizma. Kako je trčanje mnogima krajnje dosadna rekreacija, zašto ne bi uzeli frizbi u ruke i u društvu najbolje prijateljice ili čak psa, zabavnije iskoristili vreme i utrošili kalorije? Frizbi ne zahteva nikakvo prethodno znanje, za razliku od badmintona ili odbojke, a rezultati su fantastični jer su uključeni svi mišići.

 

Hula-hop umesto aerobika
Vrtenje hula-hopa je zabava devojčica širom sveta. Istraživanja pokazuju da se tokom jednog minuta step aerobika sagori podjednako kalorija, kao i kada vrtite hula hop. Time ne samo da ćete poboljšati liniju, već ćete se osećati seksipilnije, poželjnije, a ono što je, svakako, mnogima važno je da vam osim hula hopa nije potrebna nikakva posebna oprema.

 

Zaplešite u salsa ritmu
Uzmite svoje cipele za ples i potražite najbliži studio u kom se održavaju časovi salse. Plešući salsu, oblikujete svoje listove, butine i zatežete zadnjicu, ujedno podižući samopouzadanje. Ne zaboravite, salsa je ples koji se igra u paru, te se može desiti da vam ovaj zavodljiv ples donese i nešto više od savršene figure.

 

Zamenite tegove sa vežbanje u prirodi
Umesto vežbi sa tegovima, koje jačaju određene grupe mišića, spakujte ranac i krenite u potragu za savršenim vidikovcem nadomak grada. Pešačenje sa teretom je odlično za pluća, srce i druge vitalne organe. Budite maštovite, pozovite prijatelje i organizujte izlet u prirodi. Dakle, spojite lepo i korisno.

 

Šetnje zamenite klizanjem
Dovoljno je da pogledate neko takmičenje u klizanju i da vam bude potpuno jasno koliko ovaj sport oblikuje figuru. Klizanje je fantastično za izgled butina, a zahteva određenu dozu gracioznosti, koju nećete naučiti u teretani. Idealan je način da razmrdate mišiće tokom zimskog sna, jer je oblikovana figura vaše pravo tokom cele godine.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...