Ko kaže da je fudbal muški sport?

Najvažnija sporedna stvar na svetu

Kako bi bile u dobroj kondiciji, žene se uglavnom opredeljuju za trčanje. Ali, da li ste pomislili koliko bi dobro bilo da utrošite podjednako vremena, dobijete bolje rezultate i još provedete vreme družeći se? Ukoliko se pitate kako, odgovor je jednostavan: igrajte fudbal!
Fitnes 24.04.2013. - 19:19h

Za bolju formu postoji efikasniji način od trčanja. Verovali ili ne, fudbal je ne samo zdraviji za organizam, već i za psihu, jer podstiče takmičarski duh i druženje, uz povećanje opšte snage.

 

Profesor Peter Krustrup sa Univerziteta u Kopenhagenu je napravio eksperiment u kome je učestvovalo 100 žena, koje se prethodno nisu bavile sportom. Nakon završetka dvogodišnjih studija, zaključak je sledeći: fudbaleri, tačnije fudbalerke, napredovale su gotovo duplo više od žena koje su samo trčale. Osim toga, fubaleri su pokazali pomak u izdržljivosti i potrošnji keseonika, što je pokazatelj povećanja mišićne mase i kompeltne telesne kondicije. Takođe, motivacija je kod igrača fudbala jača, jer se ne radi samo o pukom održavanju linije, već i o opuštanju, zabavi i druženju.

 

Tokom igranja fudbala, ne samo da trčite, već se okrećete, vrtite, razmišljate o potezima, što pokriva i kardio i fizički trening. Studije su dalje pokazale da su žene iz istih timova ostale u kontaktu i nakon eksprementa, te izgleda da muškarci zaista znaju zašto. Uostalom, zamislite reakciju vašeg dragog kada mu se pridružite dok gleda utakmicu i počnete da baratate fudbalskim terminima. Ne samo da će biti zaprepašćen, već postoje šanse da ga toliko šarmirate, da pogled sa ekrana fokusira samo na vas.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...