Neverovatan rezultat

Vežba koja zamenjuje hiljadu trbušnjaka: Probajte 60 sekundi čuda!

Kada izvođenje vežbe postane lakše, produžite vreme izdržaja na više od 60 sekundi
Fitnes
19:28h
Foto: Shutterstock

Trbušnjaci su mnogima najmrskija vežba, a opet svi bi želeli ravan i čvrst stomak. Srećom, stručnjaci za fitnes pronašli su rešenje koje, tvrde, zamjenjuje čak 1.000 trbušnjaka. Reč je o statičnoj vežbi, izdržaju gde sva težina tela leži na dlanovima i nožnim prstima, a telo je ravno poput daske.

 

Pri izvođenju ove vežbe telo se ne sme pomaći ni milimetar. Izdražaj je put do ravnog i čvrstog stomaka, ali i do bezbolnih leđa jer jaki trbušni mišići pružaju potporu kičmi. Ako izvodite ovu vežbu nekoliko puta nedeljno po deset minuta postići ćete bolje rezultate nego da uradite 1000 trbušnjaka.

 

"Svaki put radite tri ponavljanja. Kada izvođenje vežbe postane lakše, produžite vreme izdržaja na više od 60 sekundi", preporučuju stručnjaci.

 

Kako izvoditi vežbu?

 

Zbogom bolu u leđima: Genijalna vežba od 3 minuta za istezanje! (VIDEO)

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

1.Pritisnite ruke i kolena na pod tako da su vam zglobovi u ravni sa ramenima, a leđa ravna. Pogled podignite oko 30 centimetara ispred sebe. Nos treba biti uperen prema podu.

 

2.Ispružite desnu nogu unazad tako da su prsti savijeni, a zatim ispružite i levu nogu. Težina tela treba u potpunosti da leži na rukama i nožnim prstima.

 

3.Stisnite ceo središnji deo tela i zadržite 20 do 60 sekundi.

 

4.Odmorite se. Spustite kolena na pod i sednite na pete tako da se palčevi dodiruju dok su kolena razdvojena. Spustite torzo do bedara, čelom lagano dodirujući pod. Ruke ispružite ispred sebe i opustite.

 

5.Ponovite. Napravite tri ponavljanja vežbe. Kada izvođenje vežbe postane lakše, produžite vreme izdržaja na više od 60 sekundi.

 

Razmrdavanjem protiv stresa: 5 lakih i brzih vežbi za opuštanje!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...