Sjajni rezultati

Za samo 12 minuta: Najbrži način da zategnete telo!

Ako je motivacija ključ uspeha, onda su intervalni treninzi nešto što je moguće izvesti samo ukoliko ste dovoljno motivisani
Fitnes 02.09.2015. - 11:34h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Ako je motivacija ključ uspeha, onda su intervalni treninzi nešto što je moguće izvesti samo ukoliko ste dovoljno motivisani. Reč je o treninzima koji nemaju dug period trajanja, ali se za to naizgled kratko vreme postižu odlični rezultati. Jedan od takvih treninga je i takozvani 10-20-30 trening. O čemu se zapravo radi?

 

Ovaj trening može obuhvatati sve vrste kardio vežbi, bilo da je reč o trčanju, vožnji bicikla ili veslanju, a ogleda se u tome što se najpre jedna od ovih vežbi 30 sekundi radi umerenom brzinom, nakon toga sledi povećanje brzine u trajanju od 20 sekundi, dok se poslednjih 10 sekundi kardio vežbe rade najbrže, punim sprintom.

 

Vežbe se u intervalu 10-20-30 ponavljaju četiri puta uzastopno, dok se kod petog minuta pravi pauza od dva minuta, kako biste svoj puls ponovo doveli u normalu. Nakon toga se isti trening ponavlja još jednom, u trajanju od 5 minuta, čime ceo trening oduzima svega 12 minuta vašeg vremena.

 

Tri vežbe, 15 minuta dnevno: Za guzu o kojoj muškarci sanjaju! (VIDEO)

 

Foto; Profimedia
Foto; Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...