Revolucionarna dijeta?

Smršajte za pet minuta uz tehniku disanja

Japanski glumac, Miki Riosike, tvrdi da je izgubio 5 centimetara u struku uz njegovu Dijetu dugog daha za neverovatno kratko vreme
Fitnes & Nutricija
19:34h
Smršajte za pet minuta uz tehniku disanja
Foto: Shutterstock

Dijeta, koja je izmišljena greškom, dok je Miki Riosike vežbao tehnike disanja u pokušaju da smanji bol u leđima, ispostavila se kao brz i efikasan recept za gubitak težine. Ako želite da primenite ovu neobičnu tehniku za topljenje kilograma, japanski glumac kaže da ćete vežbajući od dva do pet minuta dnevno brzo videti rezultate.

Postoje dva načina da primenite ovu dijetu. Prvi podrazumeva izbačenu zadnjicu, dok vam jedna noga stoji ispred tela, a na drugoj koja je u normalnoj položaju, se oslanjate svom težinom. Tada duboko udahnite u trajanju od tri sekunde dok podižete ruke iznad glave, a zatim agresivnije izdahnite sedam sekundi vraćajući ruke u prvobitan položaj.

Za drugi način vežbanja stojite uspravno dok jednu ruku držite na stomaku, a drugu na leđima. Zatim, ponovite tehniku disanja iz prethodne vežbe u istom vremenskom intervalu.

"Dijeta dugog daha" povećava snagu mišića i podiže nivo kiseonika. Međutim, većina stručnjaka smatra da vežbanje od dva do pet minuta dnevno nije dovoljno za gubitak težine.

"Duboko disanje i nežne petominutne vežbe neće sagoreti dovoljno kalorija, kako bi transformisale oblik vašeg tela. Previše duboki udisaji i izdisaji mogu čak da izazovu nesvesticu", kaže glavni pisholog na Britanskom olimpijskom medicinskom centru.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs