Vežbanje kod kuće

Za sve dame jake volje: Oblikujte zadnjicu i noge uz pomoć 5 novih vežbi!

Cilj vežbi je da što duže ostanete u određenom položaju, kako biste intenzivirali rad mišića nogu i zadnjice
Fitnes & Nutricija
09:26h Autor:
Za sve dame jake volje: Oblikujte zadnjicu i noge uz pomoć 5 novih vežbi!
Foto: Shutterstock

Sve popularnije vežbe izdržaja olakšaće vam svakodnevno kretanje, bilo da se radi o običnim dnevnim aktivnostima ili je reč o ozbiljnijem bavljenju sportom. Osim što ojačavaju celo telo, trbušne mišiće, mišiće nogu i zadnjice, ovim vežbama postići ćete sjajne rezultate u kratkom roku.

Vežbajte sa Džen Selter: Tri neobične vežbe za oblikovanje opuštene zadnjice! (VIDEO)

Probajte ovih 5 vežbi:

1. Stanite na stopala celom svojom težinom, a zatim podignite levu nogu unazad, pri čemu trup pomerate unapred sve dok se ne postigne horizontalna ravnoteža. Ostanite u tom položaju 5 udisaja, a zatim promenite nogu i ponovite ceo postupak.

2. Vežba sa stolicom za gluteuse savršena je vežba za početnike. Sednite na stolicu, a ruke ravnomerno ispružite ispred sebe. Stopala neka budu u širini kukova. Počnite da se podižete lagano od stolice tako da celokupnu težinu prebacite na zadnjicu i noge, pa se zaustavite. Ostanite u tom položaju 5 udisaja, pa se vratite nazad. Ponovite vežbu 5 do 10 puta.

Možete i vi kao Šakira: Za 10 minuta do savršenog struka i ravnog stomaka (VIDEO)

3. Takođe, potrebna vam je jedna stolica za koju ćete se držati. Stanite celom težinom na stopala u uspravnom položaju i uhvatite se za naslon stolice. Nakon toga, podižite levu nogu unazad i zadržite 5 sekundi. Ceo postupak ponovite i drugom nogom.

Jedna vežba za celo telo: Zateže noge, guzu i stomak! (VIDEO)

4. Iz stojećeg položaja polako krenite u polu-čučanj, zadržite 5 sekundi i nakon toga celim telom odskočite uvis, pa ponovite korak. Vežbu možete uraditi 5 do 10 puta.

5. Lezite na strunjaču sa nogama savijenim u kolenu, a ruke stavite ispružene pored tela. Počnite lagano da se podižete na pete kako biste napravili polu-most. Vežbu ponovite 5 do 10 puta.

U top formi za jedan minut: Set od tri brzinske vežbe dovoljan za vitku liniju

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs