Dovoljno je tako malo

Možete i vi kao Šakira: Za 10 minuta do savršenog struka i ravnog stomaka (VIDEO)

Ukoliko što pre želite da dođete do rezultata, izdvojite svaki dan deset minuta za ove zabavne plesne vežbe
Fitnes & Nutricija
10:52h Autor:
Možete i vi kao Šakira: Za 10 minuta do savršenog struka i ravnog stomaka (VIDEO)
Foto: Reuters

Ako praktikujete ove vežbe za stomak, struk i donji deo leđa redovno deset minuta dnevno, do odlaska na more vaš struk će biti nekoliko centimetara tanji, a stomak ravan i zategnut. Budući da je reč o plesnim i zabavnim pokretima kakve možete videti i u Šakirinim video spotovima, pustite omiljenu muziku dobrog ritma i nećete ni primetiti da vežbate.

http://www.youtube.com/watch?v=r_J8btnIEKQ
Vežba 1

Počnite tako što ćete se prebacivati sa noge na nogu, pomerajući kukove. Zatim zanjišite kukovima u jednu, pa u drugu stranu. U vežbu uključite i ruke, koje ste savili u laktu i praveći pokrete kao da podižete i spuštate tegove. Vežbe ubrzajte i ponavljajte u ritmu muzike.

Vežba 2

Nakon minut-dva, vratite se u početnu poziciju. Ruke podignite u nivou grudi dlanovima okrenutim na dole. Držite tako ruke i savijte se u jednu, pa u drugu stranu, koristeći težinu tela. Posle nekoliko ponavljanja ispravite levu ruku kada se savijate u desnu stranu. Vežbanje ponovite i na drugu stranu, a zatim naizmenično ispravljajte jednu, pa drugu ruku. Istegnite se jednu stranu, pa na drugu, a zatim te pokrete ponavljajte ubrzano.

Kako da oblikujete ruke saznajte OVDE.

Vežba 3

Umesto da podižete ruke, spuštajte ih u jednu, pa u drugu stranu iz početne pozicije sa rukama podignutim u nivou grudi i dlanovima okrenutim ka grudima. Pazite da se ne naginjete napred, nego da idete u stranu.

Vežba 4

Ispružite ruke i pomerajte na stranu, ali iz struka, ne pomerajući kukove. Zatim ubrzajte tempo. Istegnite se na jednu stranu sastavljanih dlanova, pa napravite polukrug na dole. Isto ponovite i na drugu stranu.

Vežba 5

Savijte noge i blago raširite kolena, na koje ste se oslonili dlanovima. Leđa savijajte ka unutra pa ka spolja. Zatim samo podižite leđa.

OVDE pogledajte kako izgleda vežba za celo telo koja zateže noge, guzu i stomak.

Vežba 6

Kukovima se pomerajte sa jedne na drugu stranu, a ruke držite pored tela, dlanova okrenutih ka zemlji. Pomerajte i ramena. Posle nekoliko ponavljanja podižite ruke do nivoa ramena.

Vežba 7

Ispravite ruke i pomerajte ih napred-nazad, u suprotnom pravcu od kojeg pomerate zadnjicu. Zatim stavite ruke na bokove i nastaviteda pomerate guzu napred-desno-nazad-levo. Pravite kružne pokrete u tom pravcu. Podignite ruke u stranu, sve vreme vrteći kukovima. Zatim ponovite sve u drugu stranu.

Vežba 8

Pravite kružne pokrete ramenima ka nazad i ne zaboravite na istezanje.

A kako da za tri minuta dnevno dobijete čvrstu i podignutu guzu saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs