Vredi probati

Za zdravlje i vitku liniju: 4 psihološka trika koja će vas naterati da se pokrenete!

Sada je pravi trenutak da se naterate na vežbanje, kada već ne možete da se uzdržite pred ukusnim đakonijama. Evo nekoliko predloga koji mogu da vam pomognu da se pokrenete
Fitnes & Nutricija
11:04h
Za zdravlje i vitku liniju: 4 psihološka trika koja će vas naterati da se pokrenete!
Foto: Shutterstock

Praznici nikako ne idu naruku vitkoj liniji, jer ovih dana jedemo više i krećemo se manje nego inače. Međutim, ako se budemo previše opustili, sve će biti teže da se vratimo u formu. Zato je pravi trenutak da sebe naterate na vežbanje, kada već ne možete da se uzdržite pred ukusnim đakonijama.

Evo nekoliko predloga koji mogu da vam pomognu da se pokrenete.

1. Recite prijatelju od poverenja da vam "glumi" ličnog trenera. Neka njegovo zaduženje bude da vas svakog dana zove i podseća da bar 30 minuta izdvojite za vežbanje.

Samo 10 minuta dnevno: Najbolje vežbe za zatezanje opuštene zadnjice!

2. Još je bolje ako i prijatelj želi da se rekreira, pa možete da se udružite. U društvu je uvek lakše. Gledajte da se "merite" sa nekim boljim i istrajnijim od vas, jer će vas on motivisati kada vas mrzi i da ustanete iz kreveta.

3. Psiholozi kažu da patike na vidnom mestu mogu da vas inspirišu da ih obujete i "iskoristite". Zato ih držite blizu oka, kako bi vas "isprovocirale" da krenete na trčanje ili u teretanu.

U top formi za jedan minut: Set od tri brzinske vežbe dovoljan za vitku liniju

4. Ako sebi postavite cilj da ćete do kraja nedelje uspeti da istrčite pet kilometara bez pauze ili uradite 100 trbušnjaka u cugu, bićete motivisaniji da se pokrenete. Makar postigli i upola manje, dobro ćete se osećati, jer ste aktivni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs