Isprobajte i vi

Recept za podmlađujuću masku Sofije Loren: Efekti su vidljivi već nakon prvog nanošenja!

Svaka žena koja poštuje svoj izgled, i želi dugo da sačuva svoju lepotu i mladost, treba da počne da primenjuje ovu masku
Nega
10:04h Autor:
Recept za podmlađujuću masku Sofije Loren: Efekti su vidljivi već nakon prvog nanošenja!
Foto: Reuters

Recept ove podmlađujuće maske potiče lično od čuvene glumice Sofije Loren, koja izgleda fantastično i sa 80. godina! Ova maska nije komplikovana za pripremu, a zaista je fenomenalna! Svaka žena koja poštuje svoj izgled, i želi dugo da sačuva svoju lepotu i mladost, treba da počne da je primenjuje.

Kako je Sofija Loren oduševila sve svojom pojavom na Kanskom festivalu pogledajte OVDE.

Sastojci: 1 kesica želatina (10 gr), 150 gr kajmaka (mleka, kefira ili jogurta), 1 čajna kašičica glicerina (apotekarski ili biljni), 1 čajna kašičica meda.

Kajmak

je dobar za suvu kožu lica. Za normalnu kožu bolje će odgovarati mleko ili jogurt, a za masnu kiselo mleko, kefir ili nemasni jogurt.

Kako je Merilin Monro negovala kožu saznajte OVDE.

Priprema: Rastvorite želatin u kajmaku (ili u drugom kiselomlečnom proizvodu) i ostavite u frižider na 6-8 sati.Nakon toga, nežno mešajući, ugrejte smesu na vodenoj pari, dok se želatin potpuno ne rastvori. Skinite sa šporeta i dodajte med i glicerin. Promešajte.

Sačekajte par minuta dok se smesa malo ohladi i nanesite je na očišćeno lice, vrat i zonu dekoltea. Držite je 20-25 minuta, zatim je uklonite papirnom (ili pamučnom) maramicom, umočenom u mleko. Ostatke maske isperite toplom, pa hladnom vodom.

Kako izgleda pravilna nega protiv starenja saznajte OVDE.

Pripremljenu masku možete čuvati u frižideru 5-7 dana, i koristiti je svaki dan. Ujutro možete da je nanosite na lice hladnu, da biste osvežili lice, a uveče malo ugrejanu (u mikrotalasnoj pećnici ili na vodenoj pari) za pojačanje hranljivog efekta.

Efekti maske biće vidljivi već nakon prvog nanošenja.Želatin koji je u sastavu ove maske "pegla" sitne bore, omekšava i izbeljuje kožu, poboljšava cirkulaciju krvi. Takođe ima pozitivan uticaj na proteinski i aminokiselinski metabolizam kože, jer poboljšava njeno stanje.

A kakvom dijetom možete da ispeglate stomak i bore pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs