Vredi probati

Naučno dokazane strategije za skidanje masnih naslaga sa stomaka: 8 najboljih!

Zdrave navike su vrlo dobar start, ali nažalost nekad nisu dovoljne. Stoga je potrebno uložiti malo više napora i truda ukoliko želite da se rešite tih dosadnih i neprivlačnih šlaufa koji su se nastanili oko vašeg struka
Saveti stručnjaka
10:20h Autor:
Naučno dokazane strategije za skidanje  masnih naslaga sa stomaka: 8 najboljih!
Foto: Shutterstock

Jedete zdravu hranu, krećete se dosta, izbegavate slatko, ali nikako ne možete da se rešite masnih naslaga na stomaku? To može da bude prilično frustrirajuće, ali ne očajavajte, jer postoji rešenje, odnosno strategije koje vam mogu pomoći da rešite taj problem, prenosi Elle.rs.

Zdrave navike su vrlo dobar start, ali nažalost nekad nisu dovoljne. Stoga je potrebno uložiti malo više napora i truda ukoliko želite da se rešite tih dosadnih i neprivlačnih šlaufa koji su se nastanili oko vašeg struka.

Važno je da ih pravilno radite - OVDE otkrijte tri efikasna koraka za skidanje masnih naslaga.

Ubrzajte svoj hod

Ubrzajte svoj tempo hoda i u proseku ćete sagorevati 25 odsto kalorija više, a to će se pozitivno odraziti i na vaše jastučiće oko trbuha. Istraživanja su pokazala da brzo hodanje izuzetno dobro deluje kod gubitka kilograma, slično kao i neke mnogo teže vežbe. Ako vam u početku bude teško da održavate tempo, kombinujte brzo i sporo hodanje i uskoro će vam biti mnogo lakše.

OVDE saznajte koje 4 namirnice tope masne naslage - za bolje zdravlje i savršenu figuru!

Vežbe na loptiAko još nemate loptu za pilates onda je ovo pravi trenutak da je nabavite, jer je ona odlična za izvođenje raznih vežbi koje pomažu kod topljenja masnih naslaga sa stomaka. Lopta je odlična za izvođenje trbušnjaka i sličnih vežbi koje deluju na određene delove tela. Pronađite vežbe s loptom koje vam odgovaraju i krenite u akciju.

Uz ovih 6 trikova do 10 godina mlađeg metabolizma - OVDE pročitajte!

Vežbe snage u kombinaciji s kardio vežbama

Snažne aerobne vežbe poput trčanja ili brzog hodanja odlične su za rešavanje masnih naslaga s trbuha, no one još bolje deluju u kombinaciji s vežbama snage. Istraživanja su pokazala da kombinacije kardio vežbi i vežbi snage daju puno bolje rezultate nego da radite samo kardio vežbe kad je reč o gubitku masnih naslaga oko trbuha. Osim toga, vežbe snage su dobre za formiranje mišića čije postojanje je neophodno za pravilan rad metabolizma.

Dovoljno je deset minuta - OVDE saznajte kako da smanjite obim struka!

Ravnoteža na jednoj nozi

Istraživanja su pokazala da su čak i jednostavne vežbe poput čučnjeva dobre za jačanje vaših nožnih mišića. Vežbe ravnoteže, poput stajanja na jednoj nozi, takođe su odlične za mišiće i jačanje ravnoteže koja je od izuzetnog značaja. Čučnjevi na jednoj nozi i slične vežbe odlične su pa praktikujte da ih radite što češće.

Dobar san

Pravilna ishrana i vežbanje su izuzetno korisni, ali samo ako uz to i dovoljno spavate. Nedostatak sna uzrokuje rast hormona stresa što je loše za vaše zdravlje i naslage oko stomaka. Istraživanja su pokazala kako postoji snažna veza između nedostatka sna i debljanja. Svake noći bi trebalo da spavamo minimum 7-8 sati, manje, ali i više sati sna može da deluje negativno na naše zdravlje i težinu.

Za tri dana vitkiji struk i dva kilograma manje - OVDE saznajte.

Pijte zeleni čaj

Već ste verujemo milion puta čuli koliko je dobro da pijete svaki dan zeleni čaj, ali od ponavljanja ne boli glava pa vas mi opet podsećamo kako bi zeleni čaj trebalo da postane deo vaših svakodnevnih rituala, pogotovo ako imate probleme sa masnim naslagama oko stomaka. Osim što je dobar za kožu pa samim tim smanjuje rizik od raka, zeleni je čaj takođe vrlo delotvoran kod topljenja sala oko stomaka.

Napravite sedmodnevni plan vežbanja

Napravite plan i za svaki dan izaberite određeni tip vežbanja. U početku će vam možda biti malo teško, ali ubrzo će vam to postati rutina.

Mleko utiče na obim struka, jogurt topi masti sa bokova - više saznajte OVDE.

Mudro birajte namirniceBitno je da se zdravo hranite i pazite na količinu porcija, ali postoje određene namirnice koje vam zapravo pomažu kod gubitka kilograma i koje su dobre za vašu dijetu. O takvim smo namirnicama pisali već nekoliko puta pa se nećemo ponavljati. Badem, avokado, tamna čokolada, maslinovo ulje, pistaći i semenke suncokreta samo su neke od namirnica koje pomažu kod topljenja masnih naslaga oko stomaka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs