Sagoreva i do hiljadu kalorija

Novi fitnes za alfa žene: Krosfit treninzi sve popularniji širom sveta

Krosfit je novi program vežbanja kojim se stiče snaga i kondicija, ali su njegovi ciljevi i poboljšanje muskulature, kardio-respiratorne izdržljivosti i fleksibilnosti
Fitnes
11:56h Autor:
Foto: Thinkstock

Novi metod vežbanja - krosfit - sve je zastupljeniji širom sveta. Sada spartanski treninzi nisu rezervisani samo za muškarce, već i mnoge dame biraju da na ovaj način brinu o svom telu i zdravlju.

 

Krosfit treninzi nazivaju se vojničkim treninzima na tradicionalan način i spartanskim treninzima, a obuhvataju popularne sportske discipline: atletiku, gimnastiku, dizanje tegova, a često i plivanje i i biciklizam, prenosi Lisa.rs.

 

Pravi hit u svetu - OVDE pogledajte uz koje vežbe ćete postati bolji u seksu.

 

Jednom sesijom vežbanja moguće je sagoreti i do hiljadu kalorija, a krosfit je namenjen svima. Tako se sve veći broj žena poslednjih godina odlučuje upravo za ovaj trenažni program i beleži izuzetne rezultate. Stručnjaci veruju da žene privlači činjenica da su treninzi grupni i da svi učestvuju zajedno u određenim vežbama.

 

OVDE pogledajte koje su ključne vežbe za žene.

 

Krosfit je novi program vežbanja kojim se stiče snaga i kondicija, ali su njegovi ciljevi i poboljšanje muskulature, kardio-respiratorne izdržljivosti i fleksibilnosti. Obuhvata trening koji se sastoji, između ostalog, od dizanja tegova, penjanja uz konopac, prevrtanja kamionskih guma i gimnastičarskog održavanja ravnoteže.

 

Međutim, ovakav način vežbanja je veoma kontroverzan. Ovaj program, naime, osmišljen je početkom devedesetih godina za potrebe unapređenja forme američkih vojnika. Jako je zahtevan i naporan, visokog intenziteta, zbog čega ne čude neverovatni rezultati. Postao je poznat i „izašao“ iz vojske zahvaljujući svetu Interneta, putem kog su muškarci i žene delili sa svetom svoja iskustva i fotografije koje su jasno pokazivale rezultate ovakvih treninga. Ubrzo su se grupe koje su bile zainteresovane za krosfit sastajale u parkovima i garažama i trenirale zajedno.

 

Čvrsta i podignuta guza za samo tri minuta dnevno - OVDE saznajte kako.

 

Međutim, krosfit je svoju pravu slavu doživeo kada se pročulo da na ovaj način vežbaju holivudske zvezde poput Breda Pita, Čeninga Tejtuma i Džejsona Stejtama.

 

„Krosfitom se danas bavi veliki broj ljudi“, otkriva Džilijan Rivs, menadžer „Virdžin Aktiva“, udruženja zdravstvenih klubova, teretana i spa centara. „Jako je popularan i to je, pre svega, grupna aktivnost,  koja uključuje teške vežbe.“

 

Ipak, iako je, kako kaže Džilijan Rivs, svima dozvoljeno da treniraju na taj način, ne može svako da izdrži krofit trening.

 

Suprotstavite se gravitaciji - OVDE otkrijte trikove za čvrste grudi.

 

„Neki pokreti su veoma zahtevni, pa je krofit idealan za ljude koji neprestano ispituju sebe i pomeraju sopstvena ograničenja, ali postoje i oni kojima ne odgovara, zbog čega često dolazi do povreda“, istakla je.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...