Vredi probati

3 vežbe za vitke noge kakve ima Kejt Midlton!

Duboki čučanj, vežba sa rastegljivom trakom i iskorak savršene su vežbe za žene koje žele da zategnu guzu i noge
Fitnes & Nutricija
11:24h Autor:
3 vežbe za vitke noge kakve ima Kejt Midlton!
Foto: Reuters

Vojvotkinja od Kembridža uživa u aktivnom životu i rekreativnim sportskim aktivostima, što se može prmetiti i na njenoj besprekornoj figuri. Ukoliko želite da imate vitke noge poput Kejt, pokušajte s ovim vežbama.

1. Duboki čučanjPostavite paralelno stopala u širini kukova, tj. ramena. Ruke možete da ispružite ispred sebe zbog bolje ravnoteže. Spuštate se, dakle, kao da ćete da sednete, mislite na to da guza treba da ide dole. Kolena ne treba da gurate napred, ona će prirodno preći preko tik iznad vrhova prstiju i ne treba da idu dalje, a gornji deo tela će se prirodno nagnuti prema napred. Spuštajte se dok vam butine ne budu paralelne s podom. Dok se spuštate treba da osetite napetost prednje lože, a kada se dižete, pritisak zadnje lože i gluteusa (guze).

OVDE pogledajte kako su Kejt i Vilijam izgledali u kraljevskom boksu na Vimbldonu.

2. Vežba s rastegljivom trakomU ruke uzmite po jedan kraj rastegljive trake za vežbanje. Prebacite sredinu trake preko pete jedne noge, pa uz njenu pomoć ispružite stopalo te noge paralelno s podom. Isto učinite s drugom nogom. Vežbu ponovite 10-15 puta sa svakom nogom. Što više upirete u traku, to će biti bolji rezultati za vaše noge, bedra i zadnjicu.

OVDE pogledajte kako do vitkih nogu za samo 10 minuta.

3. IskorakIskorak je sjajna vežba za žene jer zateže mišiće zadnjice i nogu. Stanite na stopala i telesnu težinu oslonite na sredinu stopala. Karlica treba da bude što je više moguće ravna. Ruke moraju da budu uz telo. Savijte oba kolena pod pravim uglom kada iskoračite prema napred. Ne naginjite telo prema napred.

OVDE pogledajte kako Kejt izgleda u haljini Roksande Ilinčić.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs