Obratite pažnju

Ne mogu da se podmlade: Sprečite starenje ruku dok nije prekasno

Tri četvrtine žena najvećim izdajnikom godina smatra upravo ruke. Čak 80 odsto njih je priznalo da će da primeti koliko staro izgledaju ruke druge žene kada je upoznaju ili vide
Nega
10:42h Autor:
Ne mogu da se podmlade: Sprečite starenje ruku dok nije prekasno
Foto: Thinstock

Sede možete da ofarbate, bore možete da sakrijete, vrat možete da pokrijete, ali ruke - one ne mogu da se pomlade.

Novo istraživanje britanskog kozmetičkog brenda Transforulas otkrilo je da tri četvrtine žena najvećim izdajnikom godina smatra upravo ruke. Čak 80 odsto njih je priznalo da će da primeti koliko staro izgledaju ruke druge žene kada je upoznaju ili vide. Ruke su tako postale broj 1 koji zabrinjava pripadnice nežnijeg pola, i to mnogo više nego sede i bore.

OVDE pročitajte kojih 8 namirnica usporavaju starenje.

Gotovo polovina žena (42 odsto) je izjavila da su ruke počele da im stare u 34. godini, a 33 odsto se bojalo kako će da im izgledaju venčane fotografije zbog sitnih nedostataka na rukama. Uprkos svemu tome, ruke i dalje neguju mnogo manje nego ostatak tela.

Iako su naše ruke najviše izložene pogledima drugih, žene ne razmišljaju previše o njihovom izgledu sve dok ne bude kasno. Više smo koncentrisane na lice i kosu, a naše ruke brzo pokazuju znakove starenja zbog manjka prirodnih ulja u njemu i izloženosti spoljašnjim uticajima.

Mali saveti za negu ruku

Ako želite da očuvate ruke mladolikima, važno je da pripazite na temperaturu vode prilikom pranja. Ona ne sme da bude ni hladna ni pretopla jer u oba slučaja oštećuje kožu. Mlaka voda je najbolja, a preporučuje se i sapun sa puno ulja.

Posle tuširanja, nakon što nanesete losion ili mleko na telo, namažite i ruke. Tada će koža da je najbolje upije jer su pore otvorene. Čišćenje kuće bez rukavica je jedan od faktora koji ih možda i najviše oštećuje, ističu stručnjaci. Vaše ruke su tada besprekorno čiste, ali su i verovatno vrlo oštećene zbog agresivnih sredstava.

A kako da podmladite još jednog izdajnika godina - laktove, pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs