Fizičkom aktivnošću do zdravijeg života

Koje sve tegobe možete rešiti vežbanjem?

Stres, bolovi u leđima, pospanost ili smanjena seksualna želja problemi su koje ćete za tili čas rešiti vežbanjem
Fitnes & Nutricija
16:48h
Koje sve tegobe možete rešiti vežbanjem?
Foto: Shutterstock

AnksioznostDokazan način za ublažavanje anksioznosti je kardio trening. Takve vežbe povećavaju oslobađanje neurotransmitera za stabilizaciju raspoloženja i dok vežbate, znojenjem izbacujete magomilan stres. Za svega 30 minuta svakodnevnog laganog trčanja, kasnije ćete se satima lakše nositi sa stresom i opterećenjima.PospanostČak 65 odsto ispitanika koji vežbaju 150 minuta nedjeljno imaju manje problema s pospanošću i umorom. Naime, posle vežbanja ćete bolje spavati i imati više energije kada se probudite. Neka vaš izbor bude joga ukoliko imate ovih zdravstvenih problema.Bol u leđimaKarlični mišići s godinama slabe jer se manje krećemo, a više sedimo. Da biste se izborili sa ovim problemima i ublažili bol vežbajte stomačne mišiće. Radite u manjim serijama, ali ponavljajte više puta.

Jačanje libidaAko imate ovaj problem, dovoljno je da se pošteno oznojite u teretani. Magazin Journal Of Sexual Medicine objavio je studiju koja kaže da se žene koje vežbaju 20 minuta dnevno brže uzbuđuju. Vježbajte zumbu ili ples.

Osnaživanje imunitetaAerobne vežbe prirodni su borac protiv virusa i prehlada. Za jačanje imuniteta pomažu vežbe koje podižu broj otkucaja srca, zato trčite, plešite ili idite na aerobik.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs