Zabava uz zatezanje tela

Fitnes za lenje: Vežbajte dok gledate TV

Ispred televizora možete da vežbate celo telo bez pomeranja sa kauča, a kao rekviziti mogu da posluže stočić i flaša vode, dok podsticaj za trening stiže od vaših omiljenih likova
Fitnes & Nutricija
22:56h Autor:
Fitnes za lenje: Vežbajte dok gledate TV
Foto: Shutterstock

Sedenje ispred TV-a posebno je štetno za srce i krvne sudove. Ali mogu da pomognu lagane vežbe uz koje ćete ostati u dobroj formi, a nećete propustiti epizodu svoje omiljene serije.

Iskoristite seriju koju obožavate kao podsticaj za vežbanje. Tako, na primer, možete da odaberete reč koju likovi najčešće pominju kao npr. "seks" i svaki put kad je čujete vežbajte jedan minut. Vežbe neka budu raznolike, od čučnjeva, iskoraka do vežbi za trbušnjake kako biste uključili celo telo.

Učvrstite ruke bez dizanja s kauča

Sedite na ivicu kauča i stavite ruke nekoliko centimetra od bokova. Lagano spustite zadnjicu ka podu dok se pridržavate rukama, pa je potom podignite. Postupak ponovite tri do četiri puta, a vežba će biti još efikasnija ako noge ispružite na stočić i ponovite sve ispočetka. Ova vežba osim ruku, učvršćuje i zadnjicu.

Vežbate, a ne skidate oči s ekrana

Naslonite se na zid nasuprot TV-u tako da istovremeno možete da pratite seriju ili film. Potom stanite korak od zida i spustite se u čučanj ravnih leđa pa se zadržite u tom položaju 10 sekundi. Nakon toga odmorite minut, pa napravite čučanj i zadržite se 20, 30 ili 40 sekundi. Istovremeno vežbajte ramena i ruke tako da ih ispružite ispred sebe ili jednostavno raširite.

Učvrstite trbušne mišiće

Pre nego sednete na kauč uzmite bocu vode i iskoristite je za vežbanje. Sedite uspravno tako da su leđa ravna, uzmite bocu vode i obuhvatite je s obe ruke. Ruke ispružite ispred sebe, a potom rotirajte trup levo i desno. Vežbu ponovite 20 puta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs