sportska odeća

Svi pravite ove greške kod biranja sportske odeće: Prestanite odmah i sprečite infekcije i gljivice!

Prilikom bavljenja sportom važno je pronaći odeću koja diše. Ipak, tek nekolicina brine o pravilnom izboru donjeg veša prilikom treninga

Fitnes
Autor:
Foto: Shutterstock

Što se sportske odeće tiče, kao najbolji izbor pokazala su se sintetička vlakna, kao što je poliester. Mogu dobro da upijaju vlagu i pustiti tkaninu da se sama osuši.  

 

Materijali koji ostavljaju koži manje prostora da diše, može da dovede do toga da se između oznojene odeće i kože stvori vlažan deo. Time se povećava opasnost od iritacije i neželjene promene na koži. 

 

Pomislite samo šta se dešava na mestima koja su još manje u kontaktu sa vazduhom!

 

Pogrešan izbor donjeg rublja može da dovede do vaginalnih gljivica.

 

Gljivice se javljaju na toplim i vlažnim mestima. Znojenjem, posebno zbog pogrešnog izbora donjeg rublja, stvara se vlažnost koja je pogodna za infekcije

 

U području genitalija su vlakna koja omogućavaju koži da diše nešto na šta obavezno treba obratiti pažnju.

 

Odeća koju nikad ne smete da perete sa omekšivačem: Uništiće je u rekordnom roku!

foto: Shutterstock

Izbor odeće

 

Ocrtavanje donjeg rublja ispod uskih sportskih helanki svakako nije privlačno. Ipak, uski modeli donjeg veša, poput tangi, mogu pri vežbanju da izazovu povrede u intimnom području. 

 

Čak i najmanje posekotine mogu biti uzroci pojave patogena, koji se prirodno nalaze u intimnoj regiji.

 

Veoma tesan donji veš sprečava dobro cirkuklaciju u krvi i protok vazduha u genitalnom području. Preporučuje se nošenje dnevnih uložaka, jer su lako zamenljivi i poznati po svojoj vazdušnoj propustljivosti.

 

Higijena je najvažnija

 

Pravilan izbor materijala neće zameniti higijenu. Ako vam je prijatnije da se nakon treninga okupate kod kuće umesto u teretani, obavezno promenite donje veš pre nego što krenete kući!

 

(Stil.kurir.rs)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs