Vežbajte

Fizioterapeut Robin Mekenzi tvrdi: Ovih 8 vežbi leči bol u kolenu!

Ovo su trenutno najpoznatije i najpopularnije vežbe koje leče bol u kolenu

Fitnes & Nutricija
Autor:
Fizioterapeut Robin Mekenzi tvrdi: Ovih 8 vežbi leči bol u kolenu!
Foto: Printcreen/ youtube/ Bob & Brad

Fizioterapeut sa Novog Zelanda, Robin Mekenzi, tvrdi da se bol u kolenu može odagnati uz jednostavne fizičke vežbe.

Osam vežbi koje je on osmislio su trenutno najpoznatije i najpopularnije vežbe koje leče bol u kolenu.

Ovaj fizioterapeut kaže da se ove vežbe moraju raditi dva sata pre spavanja, svako veče i to po 10 ponavljanja, kako bi imale efekat:

Vežba broj 1.

Sedite uspravno na stolici, a noge oslonite na pod. Polako podignite nogu i ispravite je dok ne osetite napetost u bedrima. Zadržite je u tom položaju 2 sekunde, a zatim vratite nogu u prvobitni položaj. Ponovite vežbu 10 puta.

Vežba broj 2.

Sedite na stolicu a petu jedne noge stavite na rub stolice. Neka vam noga bude potpuno savijena, a prsti stopala okrenuti ka gore. Zatim ispružite nogu pa je ponovo savijte i ovu vežbu ponovite 10 puta. Sada se nagnite napred i stavite ruke iznad kolena. Zatim ispravite nogu a koleno pritisnite tako da se potpuno ispravi. Zadržite koleno tako ispravljeno oko 2 sekunde, pa ga vratite u prvobitnu poziciju. Ponovite ovu vežbu 10 puta.

Vežba broj 3.

Stanite uspravno, pa jednom nogom zakoračite na stepenik tako da se punom petom oslanjate na njega. Polako se nagnite napred oslanjajući se rukama na koleno. Polako produbljujte spuštanje sa rukama na kolenima sve dok ne osetite dobro istezanje nogu. Zadržite se u dubokom iskoraku oko 2 sekunde i vratite se na početnu poziciju. Ponovite ovu vežbu 10 puta.

5 vežbi za ženu preko 40 godina: Podmladite svaku ćeliju u telu za nedelju dana! (VIDEO)

Vežba broj 4.

Sedite na pod uspravno. Polako savijajte kolena i postavite obe ruke iznad gležnja, povucite nogu do grudi. Neka vam peta bude oslonjena na zadnjicu i zadržite se u ovom položaju oko 2 sekunde. Zatim vratite koleno u prvobitni položaj, pa vežbu ponovite 10 puta.

Vežba broj 5.

Stanite uspravno pa zakoračite tako da nogu stavite na visoku stolicu. Ako vam treba oslonac, rukama uhvatite naslon stolice pa se nagnite napred u duboki iskorak na stolici. Savijte nogu koja vam je na stolici što više možete pa se zadržite u tom položaju 2 sekunde. Uradite ovu vežbu 10 puta.

Vežba broj 6.

Oslonite se kolenima i dlanovima na pod. Jastuk stavite ispod kolena. Prebacujte težinu sa jedne ruke na drugu pa ovu vežbu ponovite 10 puta.

Sada istegnite kolena tako što ćete duboko čučnuti i ostati u tom položaju oko 2 sekunde. Vratite se u početnu poziciju.

Trening doktora Buša za zdravo srce i brzo mršavljenje: Traje 9 minuta, jača celo telo! (VIDEO)

Vežba broj 7.

Stanite ispred stolice pa pokušajte da sednete ali čim dođete do stolice ustanite. Ovu vežbu ponovite 10 puta.

Vežba broj 8.

Stanite na nogu u kojoj osećate bol, a drugu nogu savijte u kolenu. Stojite tako na jednoj nozi dok mišići oko kolena postanu potpuno napeti. Neka ova faza traje od 3 do 5 sekundi. Odmorite se pa ponovite postupak 10 puta.

Ove vežbe su potpuno bezbedne za ljude svih godina, ali ako trpite veliku bol u kolenima, prvo se javite lekaru.

(Stil.kurir.rs)

Vežba od 3 minuta: Za zategnute butine i tanke noge! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs