FRIZURA KOJU ŽENA TREBA DA IZBEGAVA NAKON 50. GODINE: Može učiniti da izgleda neuredno i starije nego što jeste

Mnogi frizeroi složili su se oko frizure koju žene preko 50 godina ne bi trebalo da nose, jer čini da izgledaju starije.

Lepi & Zdravi
Autor:
FRIZURA KOJU ŽENA TREBA DA IZBEGAVA NAKON 50. GODINE: Može učiniti da izgleda neuredno i starije nego što jeste
Koju frizuru žene preko 50 godina ne treba da nose, Foto: Profimedia

Modni kritičari složili su se oko nekoliko komada odeće koje žene nakon što napune 50 godina, nikako ne bi trebalo da nose, a osim odeće na listi su se našla i frizura koja nas nakon ulaska u 6. deceniju može učiniti samo starijim.

Reč je o dugoj kosi koja je sinonim za mlade devojke. Činjenica je da kod ljudi - i kod žena i kod muškaraca - kosa stari. A održavati ih u urednom stanju – takvom koje ne nagoveštava starenje celog organizma – postaje sve teže.

Demi Mur
Demi Murfoto: James Shaw / Avalon / Profimedia

Osim toga, kosa nas može "progutati" i učiniti da izgledamo mnogo starije. Kvalitet dlake s godinama se menja, kao i gustina kose, a sasmim tim je i dosta teže negovati je.

Demi Mur
Demi Murfoto: Profimedia

Staroj kosi nedostaje vlaga, ona je sklona krzanju i opadanju. A farbanje može samo doprineti bržem oštećenju. S godinama žensko telo počinje da proizvodi manje estrogena, hormona koji je odgovoran za životni ciklus ćelija kože i kose.

Džulija Roberts
Džulija Robertsfoto: Profimedia

Ali nisu samo dame suđene na propadanje kose. I muškarci istu muku muče.

I nije u pitanju nikakva tradicija, da vas ne lažemo: Ženama u starijoj dobi ne stoji lepo duga kosa jer je ona tada obično tanka i isušena, te izgleda stvarno loše.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs