Pročitajte

ISPRAVKA: "Lek za sve bolesti" ruskog monaha NE LEČI NIŠTA

Izvinjavamo se čitaocima što smo preneli lažnu vest i pseudonauku u tekstu pod naslovom "Ruski monah otkrio naučniku prirodni lek za sve bolesti: Medicina proverila, i ostala u čudu!" dana 01.06.2020. godine u kojem se između ostalog navodi kako soda bikarbona i hidrogen mogu izlečiti sve bolesti. Tekst je sada ISPRAVLJEN

Lepi & Zdravi
13:09h Autor:
ISPRAVKA: "Lek za sve bolesti" ruskog monaha NE LEČI NIŠTA
Foto: Shutterstock

Demantujemo tekst pod naslovom "Ruski monah otkrio naučniku prirodni lek za sve bolesti: Medicina proverila, i ostala u čudu!" objavljen dana 01.06.2020. godine u kojem se između ostalog navodi kako postoji "lek za sve bolesti" anonimnog ruskog monaha koji se sastoji od sode bikarbone, hidrogen peroksida, zelenog čaja, belog luka i vode, te da je taj lek potvrđen od strane doktora Ivana Pavloviča Neumivakina. Na ovaj propust ukazao nam je sajt Raskrinkavanje u svojoj analizi, TEKST JE SADA ISPRAVLJEN.

Naime, ne postoje naučni dokazi da soda bikarbona, hidrogen peroksid, zeleni čaj ili beli luk mogu da izleče, odvojeno ili zajedno, bilo koju bolest. Doktor Ivan Pavlovič Neumivakin je u Rusiji bio poznat kao doktor alternetivne medicine i njegovo "odobravanj" ovog leka ne može biti relevantno.

Stoga se još jednom izvinjavamo čitaocima zbog prenošenja lažne vesti i pseudonauke.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs