Dubinsko lečenje

Preporodite celo telo: Kako da potpuno obnovite zdravlje i blagostanje u bilo kom dobu!

Kada naši umovi, naše emocije, naši odnosi ili naša tela izađu iz kondicije, skloni smo da ignorišemo problem dok nešto ne krene po zlu - zastrašujuća dijagnoza, prekinuta veza, smrt voljene osobe ili jednostavno nesposobnost da lako funkcionišu u svakodnevnom životu

Lepi & Zdravi
22:03h Autor:
Preporodite celo telo: Kako da potpuno obnovite zdravlje i blagostanje u bilo kom dobu!
Foto: Shutterstock

Da li ste znali da će se svaki organ i sistem u vašem telu - od kostiju i vašeg srca do vašeg mozga i svega što je između - obnoviti potpuno više puta tokom vašeg života? Potpuno novo srce izraste svakih 15 godina, naše kosti su stare samo dve godine, pluća i koža su stari oko dve do četiri nedelje. I naša creva su zamenila sve svoje ćelije u poslednja tri dana.

Dakle, u ovom slučaju, zašto se hronični zdravstveni problemi nastavljaju nakon više nedelja, meseci i godina? Zašto se naše zdravlje obično pogoršava tokom vremena, umesto da se poboljšava dok starimo? A šta rade oni srećni ljudi koji, izgleda, uživaju u savršenom zdravlju i dugovečnosti, a mi ostali ne? Da li su to njihovi geni, navike u ishrani, način života, način razmišljanja, sve gore navedeno ili nešto sasvim drugo?

Tajna dugovečnosti, popravljanje DNK i dubinsko lečenje

Razmatranje odgovora na gore navedena pitanja zahteva različite obuke, veštine i iskustva u brojnim oblastima - od tradicionalnih zdravstvenih nauka do samih granica neurologije i epigenetike, do dalekih dosega međuljudske psihologije, etnobotanike, medicine i šire.

Kao poštovan medicinski antropolog koji je proveo skoro 30 godina radeći zajedno sa vodećim medicinskim istraživačima i lekarima, kao proučavajući drevne modele lečenja i tradicije alternativne medicine domorodačkih plemena širom Amerike, Alberto Viloldo je imao jedinstveni uvid u korene bolesti i tajne dugovečnosti koje proizlaze iz spajanja najboljeg nauke, psihologije i duhovnosti.

Ono što je otkrio u svom 30-godišnjem putovanju nije ništa drugo do izvanredno - da se dugovečnost, genetsko podmlađivanje i popravka, i duboko isceljenje praktično bilo koje i sve tegobe mentalne, emocionalne ili fizičke prirode mogu ostvariti kroz pet moćnih faza koje spaja najbolje od drevne i moderne nauke.

6 hormona zbog čijeg nedostatka žene stare pre vremena: Nadoknadite ih prirodnim putem!

foto: Shutterstock

Kako do novog tela u 5 koraka?

U svojoj knjizi Alberto je zašao duboko u nauku, dodatke i dnevne ritualne koje treba da praktikujemo kako bismo ostvarili sve gore navedeno i mnogo više za kratak vremenski period.

U knjizi, on uranja duboko u 5 ključnih faza, uz koje svako ko želi može da vrati svoje telo u optimalno stanje i stvori trajno, doživotno zdravlje.

Prva faza - Otkrivanje svog unutrašnjeg iscelitelja

Po Albertovim rečima, prva faze se bavi rešavanjem najosnovnijih uzroka zdravlja i bolesti:

On kaže da na Zapadu nema sistema zdravstvene zaštite, već sistem za brigu o bolestima koji prepoznaje hiljade bolesti i bezbroj lekova. Šamanske medicinske tradicije, s druge strane, identifikuju samo jednu bolest i jedan lek. Bolest je otuđenje - od naših emocija, od naših tela, od zemlje i od Duha. Simptomi ove bolesti su fizička i emocionalna iscrpljenost. Lek je iskustvo pojedinca, koje obnavlja unutrašnju harmoniju i olakšava oporavak od svih bolesti, bez obzira na poreklo.

Kada naši umovi, naše emocije, naši odnosi ili naša tela izađu iz kondicije, skloni smo da ignorišemo problem dok nešto ne krene po zlu - zastrašujuća dijagnoza, prekinuta veza, smrt voljene osobe ili jednostavno nesposobnost da lako funkcionišu u svakodnevnom životu. Kada se desi nešto loše, čitamo knjigu za samopomoć ili idemo na radionicu. Kada se desi nešto zaista loše, tražimo stručnjake koji će rešiti problem - onkolozi će se pozabaviti rakom, neurolozi će popraviti mozak, psiholozi će nam pomoći da pronađemo mir i razumemo našu porodicu. Ali ovaj fragmentirani pristup zdravlju je samo zastoj. Da bismo istinski ozdravili, moramo ponovo da otkrijemo originalni recept za zdravlje otkriven pre hiljadu godina - Medicinu Duha.

Albert navodi da je Medicina Duha najbolji način da se izlečimo i održimo zdravlje kako bi se novo telo redovno razvijalo. Ona prepoznaje telo kao sistem, a ne kao skup delova koji mogu da se leče ili zamene kada nešto krene naopako. Ne možete da popravite srce bez uticaja na creva ili mozak, i obrnuto.

Nema šanse da vam se ne svidi: Najstarija žena na svetu (116) otkrila tajnu dugog i srećnog života! (FOTO)

foto: Shutterstock

Druga faza - Zanemarivanje starih načina

Stari načini o kojima Alberto govori su zastarele metode zapadnjačke medicine za "brigu o bolesti" u korist nove nauke o preventivnoj, holističkoj funkcionalnoj medicini. Da bismo zaista postigli zavidne nivoe zdravlja i dugovečnosti, moramo ponovo da pokrenemo naša tela i umove na najdubljim nivoima, što zahteva proaktivne promene u životnom stilu koje rade da održe zdravlje svaki dan, a ne kada se razbolimo posle godina zanemarivanja ili nenamernog zloupotrebljavanja našeg tela.

Postoje tri načina da se to uradi efikasno u skladu sa Albertovim istraživanjima:

1. Detoksifikacija creva

2. Aktiviranje gena za dugovečnost uz pomoć ishrane

3. Dopunjavanje ishrane superhranom

Krajnji rezultat ovoga je potpuno nadograđen mozak i telo koji pokreću epigenetske popravke potrebne za održavanje zdravlja do kraja života.

Treća faza - Resetovanje sata smrti

Faza 3 se odnosi na popravljanje zdravlja na nivou ćelija, koje je takođe blisko povezano sa mentalnim i emocionalnim nivoima u snažnoj petlji povratne veze uma i tela. Da biste to uradili u potpunosti, morate da naučite da transformišete disfunkcionalne emocionalne obrasce zasnovane na ljutnji i strahu, ali i kako da dopunite telo hranljivim materijama koje mogu da pomognu u poboljšanju funkcije mozga i pomoći vam da upravljate stresom.

Tokom ove faze, naučite da optimizujete svoje mitohondrije (centre moći vašeg tela) zajedno sa time kako da resetujete "satove smrti" i uključite proteine za dugovečnosti koje kontrolišu mitohondrije koje produžuju život eksponencijalno. Saznaćete tačno šta slobodni radikali i upale čine telu i kako da preokrenete štetu, i otkrićete drevne šamanske tehnike koje se koriste hiljadama godina i koje mogu da nadograde vaše telo i mozak.

Ovu žitaricu Jelena Đoković jede svaki dan: Ubrzava metabolizam, čuva srce, čisti celo telo od toksina! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Četvrta faza - Preporod

Faza 4 pomaže u procesu otpuštanja starih, nezdravih načina razmišljanja, tako da možete da iskusite pun spektar isceljenja uma i tela. Naučite kako da odbacite priče o svojoj prošlosti i prihvatite novu, oslobađajuću priču. Naučite kako da prevaziđete strah od gubitka i promena i otkrijete novu svrhu vašeg životnog putovanja.

Peta faza - Život stil koji garantuje dugovečnost

U fazi 5 iskombinujete sve što ste naučili iz prethodna četiri koraka. Ovo je mesto gde se magija dešava - pokrećete radikalni proces isceljenja u telu koji će ubrzati regeneraciju i popravku svakog organa i sistema u vašem telu novim, unapređenim genetskim informacijama i pravilnim funkcionisanjem tela i uma.

Naučite da promenite ishranu i šta da jedete kako biste ušli u ketozu i aktivirali regione u mozgu koji će vam omogućiti da doživite potpuno iskustvo. Takođe naučite da radite sa neuro-hranjivim sastojcima koji su dostupni u svakoj prodavnici zdrave hrane i da detoksifikujete telo i mozak i uključite gene koji stvaraju zdravlje i dugovečnost. Na kraju, naučite kako da obnovite dušu kako biste oporavili živahne i nevine delove sebe koji su izgubljeni tokom života.

Stil.kurir.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs