Navike koje svako može da usvoji

Francuskinje stalno jedu hleb, masno i slatko, ali se ne goje: U čemu je tajna savršene linije bez odricanja!

Verovali ili ne, francuske žene ne posećuju teretane toliko često

Lepi & Zdravi
Autor:
Francuskinje stalno jedu hleb, masno i slatko, ali se ne goje: U čemu je tajna savršene linije bez odricanja!
Foto: Profimedia

Francuskinje vole bogatu hranu i vino, ali njihov hedonistički način života ne stvara višak kilograma! Kako?

Stvar je u navikama. Na primer, umesto da pojedu hamburger u tri zalogaja, oni stvarno uživaju u hrani.

Francuskinje i te kako uživaju u hlebu i puteru, ali i dalje ostaju vitke i zavodljive. Donosimo nekoliko njihovih trikova koji uopšte nisu komplikovani, i već danas možete da počnete da ih praktikujete:

1. Uvežbajte umerenost

Francuskinja sigurno neće odbiti krišku torte ili neki drugi desert ako je na zabavi. Francuzi su poznati po svojm desertima, ali ove žene znaju šta znači jesti umereno. Umesto da uzme komad od skoro pola kilograma, uzeće manje parče. Takođe će se pobrinuti da ostane svesna koliko je slatkiša pojela tokom dana, ali će se možda i odreći opcije deserta za večerom ili za ručkom sledećeg dana.

2. Jedite za stolom

Previše često mnogi od nas završe s jelom ispred televizora ili dok idu na posao, a možda vam se dogodilo i da jedete u automobilu. Takođe, velika je mogućnost da jedete ispred ekrana na poslu. Francuskinje znaju da je važno sesti i jesti bez ometanja. Kada se usredsredite na hranu, a ne na TV program, shvatićete da jedete mnogo sporije, a onda ćete znati kad vam je dosta.

Dr Nestorović: Samo dva puta nedeljno se hranite ovako - smanjićete apetit i suzbiti gomilanje masti!

foto: Profimedia

3. Uživajte u hrani

Jeste li ikada tako brzo pojeli svoju hranu da niste ni shvatili da ste gotovi? Ili još gore - jeste li ikada jeli s toliko ometanja da niste mogli ni da se setite kakvog ukusa bila hrana? Ključ za izbegavanje prejedanja je sedenje za stolom, ali i uživanje u hrani. Ako jedete malu porciju pomfrita polako i namerno, uživajući u ukusu prženih krompirića, verovatno ćete biti siti i pre nego što pojedete celu porciju.

4. Fokusirajte se na pravu hranu

Francuskinje ne veruju u kupovinu gotovih obroka, čak i ako se reklamiraju kao zdravi. Francuzi veruju u kupovinu stvarnih namirnica, iako se možda radi samo o jogurtu ili hlebu. Što je hrana manje obrađena, to bolje. Usredsređene su na kupovinu mnogo svežih proizvoda, sira, punomasnih mlečnih proizvoda kojima nisu dodati šećeri umesto masnoća. Zamrznuta hrana takođe nije prijatelj francuskih žena.

5. Hodajte što više

Francuske žene ne posećuju teretane toliko često. Umesto toga, Francuzi uključuju hodanje u svakodnevnu rutinu. Izbegavanje prevoza u korist pešačenja, hodanje stepenicama umesto vožnje liftom i šetnja nakon obroka uobičajeni su delovi dana. Tako Francuskinje ostaju aktivne.

Nedostatak magnezijuma žestoko utiče na psihu: Kako da ga prepoznate i nadoknadite! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs