Tačan termin porođaja

Titula i prezime deteta Harija i Megan Markl: Zašto njihovi potomci neće biti prinčevi i princeze?!

Odmah po rođenju dete će doći na sedmo mesto u nasledstvu za tron, iza svog oca, ali za razliku od svojih rođaka, prinčeva Džordža i Louisa, i rođake, princeze Šarlot, neće dobiti titulu princa ili princeze

Vip roditelji
Autor:
Titula i prezime deteta Harija i Megan Markl: Zašto njihovi potomci neće biti prinčevi i princeze?!
Foto: Profimedia

Vest koja se iščekivala mesecima, od kako su 19. maja ozakonili svoju vezu bajkovitim kraljevskim venčanjem, napokon je potvrđena - Megan Markl i princ Hari u proleće 2019. godine, nešto pre prve godišnjice braka, postaće roditelji, a britanski mediji već su otkrili i zanimljive detalje.

Informaciju da je Megan Markl trudna s javnosti je podelila Kensingtonska palata, objavivši je na službenom profilu na Tviteru upravo kada su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa nakon višesatnog leta preko Singapura sleteli u Sidnej u Australiji, u kojoj će boraviti na 16-dnevnoj turneji.

I dok je javnost vest tek danas saznala, najbliži članovi njihove porodice to su, navodno, saznali na venčanju princeze Judžin i Džeka Bruksbenka, održanom prošlog petka. Da je Megan Markl trudna, nagađalo se već nedeljama, sve otkada se početkom septembra pojavila u kraljevskoplavoj haljini bez rukava.

Potvrđeno, trudna je: Megan Markl i princ Hari na proleće postaju roditelji!

foto: Profimedia

Kako saznaje Daily Mail, Megan se oseća dobro, a poslednji ultrazvuk, odrađen u 12. nedelji trudnoće, otkrio je da trudnoća napreduje odlično i da bi termin porođaja trebalo da bude krajem aprila. Dodatna šuškanja o trudnoći podstakla je i njena majka, buduća baka Dorija Regland, koja je snimljena kako u Kaliforniji pohađa časova na kojima se podseća šta je sve potrebno kako bi novorođenče bilo savršeno zbrinuto, a potom je otkriveno i kako namerava da se preseli u London kako bi bila što bliže svojoj ćerki.

Ipak, vest o trudnoći nije odložila odavno zakazanu turneju po Australiji, Novom Zelandu i okolnim ostrvima, gde će par provesti punih 16 dana. A što se tiče njihovog nerođenog deteta, situacija oko nasledstva i ostalih kraljevskih protokola je sledeća.

Odmah po rođenju dete će doći na sedmo mesto u nasledstvu za tron, iza svog oca, ali za razliku od svojih rođaka, prinčeva Džordža i Louisa, i rođake, princeze Šarlot, neće dobiti titulu princa ili princeze. Međutim, ako kraljica Elizabeta II, kojoj je princ Hari inače miljenik, to poželi, ona taj deo u zakonu može da promeni u svakom trenutku.

Detalji nakon kraljevskog venčanja: Princeza blistala u drugoj haljini, princ Endrju i Sara Ferguson opet zajedno! (FOTO)

foto: Profimedia

Ukoliko njihovo prvo dete bude sin, on će dobiti titulu grofa od Dambartona, koju je princ Hari dobio na dan svog venčanja od kraljice Elizabete II, dok će devojčica postati lejdi Mauntbaten-Vindzor. Ukoliko bude imao još sinova, oni će biti lordovi Mauntbaten-Vindzor.

Upravo Mauntbaten-Vindzor službeno je prezime kraljevske porodice, iako ga članovi iste retko koriste. Tako su, na primer, dok su išli u školu, prinčevi bili upisani kao Vilijam i Hari Vels, a isto je bilo i kada su bili u vojsci. Zašto? Zato što je njihov otac, princ Čarls, zapravo princ od Velsa, stoga su deca dobila prezime njemu u čast.

Isto je bilo i kada je maleni Džordž krenuo u školu. Već tada se znalo da mu se niko neće obraćati s njegovo kraljevsko visočanstvo, već će se koristiti očevom titulom vojvode od Kembridža. Tako u školskim knjigama i imenicima sada stoji Džordž Kembridž.

Kejt Midlton i princ Vilijam prekršili kraljevski protokol: Zbog ovog ih ceo svet voli još više! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs