Otrovni patuljak

Otkrivene strašne stvari koje je Joko Ono radila Džonu Lenonu! Javnost šokirana: Zvali su je otrovni patuljak! (FOTO)

Niko u njenoj okolini nije je voleo. Džon Lenon je slepo naseo na njene intrige

Vip priča
12:51h Autor:
Otkrivene strašne stvari koje je Joko Ono radila Džonu Lenonu! Javnost šokirana: Zvali su je otrovni patuljak! (FOTO)
Foto: Profimedia

Joko Ono je uspela da osvoji Lenona tako što ga je sledila gde god bi se on pojavio i neprestano mu je slala pisma i poruke, otkriva nova knjiga o životu slavnog Bitlsa.

U knjizi "Biti Džon Lenon: Nemirni život", autor Rej Konoli tvrdi da je Joko u početku htela da Lenon bude sponzor njenih umetničkih dela, nakon što ga je, kako ona tvrdi, slučajno srela u jednoj galeriji u London.

Autor navodi da je Joko bila agresivna i nije prihvatala ne kao odgovor, te da je slavnog Bitlsa obasipala pismima i pojavljivala bi se gde god bi se i on pojavio. Na kraju ga je osvojila, ali niko sem Lenona nije bio očaran njom.

Džonova tetka Mimi navodno ju je zvala "otrovnim patuljkom", a ni ostali članovi benda nisu bili oduševljeni njenom prisutnošću u njihovoj blizini. Nisu je želeli na probama i u studiju dok su svirali.

Joko Ono tvrdi: Lenon je bio biseksualac, tražio je idealnog muškarca za seks!

foto: Profimedia

Konoli piše i da je Lenon postao zavisan od heroina upravo zbog Joko, koja ga je, tvrdi, na tu drogu i navukla.

"Ona je bila slabo poznata avangardna umetnica, a nije bilo boljeg načina da se proslavi od veze s nekim od Bitlsa", piše Konoli.

Lenon je u početku uzimao amfetamine i pio mnogo alkohola, a nakon toga se prebacio na marihuanu s kojom ga je upoznao Bob Dilan. Nakon toga je prešao na LSD. Bitlsi su se u to vreme odlučili za pauzu, a Lenon je počeo da se zanima za produhovljenost.

Umetnica je oduvek tvrdila da je njihov susret u galeriji bio slučajan, kao i da nije znala ko je on. Međutim, Konoli piše da je insistirala od vlasnika galerije da pozove nekog Bitlsa na izložbu. Nakon tog susreta ponovo ga je kontaktirala da joj pošalje originalnu muziku Bitlsa za jedan kratki film.

To je i učinio ali nije znao da je ona pre toga za istu stvar kontaktirala i Pola Mekartnija koji je to odbio da učini.

Životna priča Džona Lenona: Majka ga se odrekla, ljubav tražio u zagrljaju muškaraca i žena, svirepo ubijen! (FOTO)

foto: Profimedia

Nekoliko nedelja kasnije pojavila se u kancelariji Bitlsa želeći da razgovara s Džonom. Nakon toga je nastavila da ga zasipa pismima, slala mu je knjige i uvlačila mu se pod kožu. Pojavila se čak i na sastanku s duhovnim učiteljem u Indiji gde su bili Džon, Pol, i Džejn Ašer.

Na kraju je on zbog nje odlučio da ostavi svoju suprugu Sintiju. Joko je pre Džona imala dva braka. Joko i Džon su postali i par i bend. "Ona je dobila šta je htela, postala je slavna", piše autor, te dodaje da se nakon toga Džon više nije odvajao od nje. Prisustvovala je svim snimanjima Bitlsa, a čak su se isto i oblačili. Prigovarala mu je i da je rokenrol previše agresivan i govorila da joj se ne sviđa to što sviraju.

Konoli piše i da se u to vreme par neprestano drogirao. Pošto su svi smatrali da ga je upravo ona upoznala sa heroinom, niko, ni Džonova okolina, članovi benda, pa ni fanovi Bitlsa je nisu voleli.

Svi su samo hteli da ostavi Bitlse na miru, piše Konoli, te dodaje da je do 1972. godine čarolija nestala iz njihove veze i da je Joko htela da ga ostavi. Jedini izlaz koji je videla bio je da Džonu nabavi ljubavnicu.

Našla ju je u 22-godišnjoj Mej Pang koja je radila za njih i s kojom je Džon proveo neko vreme. Zajedno su proveli 18 meseci u Los Anđelesu, a Džon je navodno tada bio srećniji nego ikad. Osim kad bi ga Joko pozvala, a to bi se događalo desetak puta dnevno.

Žene koje su inspirisale najveće hitove: Pesma posvećena Brižit Bardo je dugo bila zabranjena!

foto: Profimedia

Kako ga nije ispuštala, Joko je uspela da ga nagovori i da ide na terapiju hinozom kako bi se rešio zavisnosti od cigareta. Konoli piše i Džon nikada nije otkrio šta se tačno desilo na toj terapiji, ali da je nakon nje oboleo. "Ona mu je bila više od žene, bila mu je majka. Tako je i počeo da je zove", piše autor, prenosi Dejli mejl. Na kraju je postala njegov menadžer, preuzela kontrolu nad svim njegovim finansijama i obavljala poslove umesto njega. Džon se povukao iz javnosti. "Joko ga je zaključala“, rekao je jednom prilikom Mik Džeger.

Džona Lenona je u decembru 1980. godine upucao Mark Dejvid Čapman.

Najskandaloznije ljubavne priče: Njihove afere šokirale su svet! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs