Hladan i okrutan do samog kraja

Šokantna ispovest odbačene ćerke Stiva Džobsa! Posle 30 godina ćutanja otkrila jezive detalje odrastanja: Moj otac je bio najveća trula jabuka! (FOTO)

Priznao ju je za svoje dete tek kad je napunila 27 godina

Vip priča
15:49h Autor:
Šokantna ispovest odbačene ćerke Stiva Džobsa! Posle 30 godina ćutanja otkrila jezive detalje odrastanja: Moj otac je bio najveća trula jabuka! (FOTO)
Foto: Profimedia

Lisa Brenan Džobs (40) bila je samo dete kada ju je otac posećivao u mizernom, iznajmljenom stančiću u Menlo Parku u Kaliforniji - jedinom mestu koje je njena majka Krisnan Brenan mogla da priušti. Bila je 1980. godina i to je bio drugi put da je otac došao da je vidi.

Krisnan je radila kao čistačica i konobarica, ali sve to nije bilo dovoljno da svakog meseca plati račune, pa su po hladnoći često spavale u jaknama. Sa druge strane, njen prebogati bivši dečko i Lisin otac - slavni Stiv Džobs - plivao je u novcu. Mesečno je zarađivao na stotine hiljada, a za Lisino izdržavanje davao je 500 dolara.

Ni to ne bi dobile da ga sud nije prisilio i obavezao zakonom, jer se na sve načine trudio da ubedi vlasti da Lisa nije njegovo dete. Tvrdio je da je sterilan i da je njegova prva devojka Krisnan spavala sa drugima.

Ipak, sud mu nije verovao na reč, već je tražio DNK test, koji je potvrdio da je Stiv Džobs zaista ima ćerku. I pored svega, i dalje ju je odbacivao i negirao da je njegova, piše Dejli mejl.

Njegova monstuozna arogancija i narcisizam videli su se na oba sastanka sa ćerkom.

"Znaš li ti ko sam ja? Prevrnuo je očima. Ja sam imala tri godine - nisam znala. Ja sam tvoj otac. Ja sam najvažnija osoba koju ćeš ikad upoznati, rekao mi je", piše Lisa u svojim memoarima.

Majka joj je rekla da je njen otac neverovatni perfekcionista koji je u stanju da odbaci skupocen auto ukoliko ima minimalni ogrebotinu. Jednom ga je pitala da joj da auto u kojem su se vozili kada ga odbaci, odnosno kad "zaradi" ogrebotinu. To se nije desilo.

Ispovest prvog jugoslovenskog gej pevača: Zarobljen sam u telu muškarca, a želje su mi ženske! Ovo je moj jadni i nesrećan život!

foto: Profimedia

"Dugo sam se nadala da će on biti dobar otac ako ja budem dobra ćerka. Posmatrala sam ga. Da sam priznala sebi šta sam sve videla, znala bih da će ga to samo razljutiti. Već sam znala da nije darežljiv ni sa novcem, ni sa hranom, ni sa rečima", piše Lisa i dodaje kakav je bio odgovor:

"Nećeš dobiti ništa. Jesi li razumela? Ništa. Nećeš dobiti ništa", podvukao je nekoliko puta.

Čak i kada je ležao u postelji i umirao od raka, kada mu je Lisa došla u posetu rekao joj je da smrdi na javni toalet, toliko je bio hladan prema njoj.

Iako je prošlo 7 godina od kako je Stiv Džobs u 56. godini preminuo od raka pankreasa, oni koji su ga poznavali još uvek se bore da spasu njegovu reputaciju.

Lisa i njena majka sada se bore za istinu, ne samo sa čelnicima kompanije Apple koji veličaju svog starog gazdu, već i sa njegovom udovicom Loren, koja želi da se Džobs praktično pamti kao svetac i memoari Lise Brenan Džobs su je razbesneli.

Kako je sve počelo

Stiv i Krisnan su se upoznali još u srednjoj školi kada su imali po 17 godina. Tokom narednih 5 godina raskidali su i mirili se, a ona je već u 18. ostala trudna. Tada su se dogovorili da abortira.

Kada je 5 godina kasnije opet ostala u drugom stanju, Krisnan je odlučila da zadrži dete i tada ju je Džobs ostavio. Kad je donela Lisu na svet, došao je u mesto u kojem je Krisnan živela i svima govorio kako to nije njegovo dete, ali mnogi nisu bili ubeđeni u njegove tvrdnje, jer je Lisa već po rođenju ličila na oca - imala je isti nos i kosu.

Ja sam ta majka koja uči ćerku da uzvrati nasilje: Ispovest Srpkinje podigla prašinu!

Stiv i Lisa Brenan Džobs
Stiv i Lisa Brenan Džobsfoto: Profimedia

Posle Krisnaninog porođaja, Džobs se zadržao uz svoje dete tek toliko da pomogne bivšoj devojci da izabere ime, a potom je otišao.

Ipak, Lisa otkriva da je sigurna da mu je njena majka nešto značila, jer je jedan od prvih Apple kompjutera nosio ime Lisa nakon što su se rastali, ali je Džobs okrutno rekao da je to samo koincidencija.

Kada je Lisa imala sedam godina, ona i njena majka selile su se 13 puta, a nekada su spavale i u gostinskoj sobi prijatelja, jer nisu imale gde. Te godine je Džobs počeo da ih posećuje jednom mesečno, dolazeći u svom crnom besnom poršeu, i vodio ih u neki izlazak.

Priznao ju je za ćerku tek kada je imala 27 godina. Tada je prvi put pozvana da provede praznike sa ocem i njegovom porodicom na krstarenju Mediteranom na njegovoj jahti.

Lisa je sve do smrti njenog oca ćutala, ali je nakon što je preminuo pristala da razgovara sa scenaristom Aronom Sorkinom u vezi filma o životu Stiva Džobsa. Ipak, Loren Džobs je uradila sve da spreči da se film snimi.

Ako je verovati izvorima iz Holivuda, Loren je zvala i Leonarda Dikaprija i Kristijana Bejla, koji su tada bili u igri za ulogu Stiva Džobsa, i molila ih da odustanu. Takođe je, navodno, lobirala u svim filmskim studijima da niko ne finansira ovaj projekat.

Ukrala identitet muževljeve ljubavnice, policija je jurila, kroz svoj roman poslala pretnju smrću: Buran život kraljice zločina - Agate Kristi! (FOTO)

Stiv i Loren Džobs
Stiv i Loren Džobsfoto: Profimedia

Ipak, Krisnan Brenan priznala je da se Džobs godinama kasnije izvinio njoj i Lisi za svoje ponašanje. Postepeno je povećavao iznos novca koji im je davao na 4.000 dolara mesečno, a ćerki je kupio kuću vrednu 400.000 dolara i dva automobila. Ali, njegova pomoć je bila nesigurna - kad se jednom prilikom posvađao sa Krisnan, prestao je da plaća Lisinu školarinu.

Kada joj je više bilo svega dosta, rekla je Džobsu da neće napisati memoare ako joj ispati 25 miliona dolara i 5 miliona njihovoj ćerki Lisi, za sav bol i stres koji su zbog njega doživele.

"Niko neće biti oduševljen ni tobom ni mnome u ovoj knjizi, ali će povrediti Lisu, koja nije zaslužila ništa od ovoga. Izbor je tvoj", napisala je svojevremeno Džobsu.

Ni Džobs nije ostao bez teksta:

"Ne reagujem baš dobro na ucene. Neću da učestvujem u ovome", kratko joj je odgovorio.

Budući da je veliki deo slike koji Lisa ima o ocu zapravo "filtriran" kroz priče njene majke, moguće je da nikakvi memoari ne bi došli u obzir da je Stiv Džobs tada pristao da plati.

U svom testamentu, Stiv Džobs nije ostavio ništa bivšoj partnerki Krisnan Brenan, ali je njihovoj ćerki Lisi zaveštao "nagodbu vrednu nekoliko miliona dolara". Javnosti još uvek nije poznato o čemu se tačno radi, niti je to Lisa želela da otkrije, ali je javno otkrila kakvo je bilo njeno detinjstvo zbog Džobsa:

"Moj otac je bio najveća trula jabuka", aludirajući na simbol po kojem je njegova kiompanija prepoznatljiva širom sveta.

(Stil.kurir.rs / Dejli mejl)

Majka alkoholičarka ga zamalo uništila, a sada radi kao čistačica dok on zarađuje milione: Teška životna priča slavnog fudbalera! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs