Pobedio sve nesreće

Majka alkoholičarka ga zamalo uništila, a sada radi kao čistačica dok on zarađuje milione: Teška životna priča slavnog fudbalera! (FOTO)

Sada kada je slavan i bogat, biološki roditelji Delea Alija na sve načine pokušavaju da stupe u kontakt sa njim, iako nisu bili uz njega kada mu je to bilo najpotrebnije

Vip priča
Autor:
Majka alkoholičarka ga zamalo uništila, a sada radi kao čistačica dok on zarađuje milione: Teška životna priča slavnog fudbalera! (FOTO)
Foto: Profimedia

Na fotografiji koju je engleski reprezentativac Dele Ali (22) objavio nakon pobede nad Švedskom naizgled je sve uobičajeno: pored njega njegovi roditelji, Alan, Sali, brat Hari i devojka Rubi. Ali ipak nije sve kako se čini. Naime, ne radi se o njegovim pravim roditeljima već ljudima koji su ga usvojili nakon što mu je majka alkoholičarka otežavala treniranje fudbala, piše Daily Mail.

Od stidljivog dečaka do velikog švalera: Životna priča Dejvida Bekama! (FOTO)

Engleskog fudbalera kao tinejdžera je nezvanično usvojila porodica Hikford. Sam Dele retko komentariše svoju porodičnu situaciju, kaže tek da je vrlo "komplikovana".

Njegova biološka majka Deniz živi u Milton Kejnsu, a otac Keni u Hjustonu u Teksasu. Ali Dele već neko vreme ne živi ni s majkom ni s ocem, već s porodiciom koju je sam odabrao i koja ga je uvek podržavala na njegovom putu do vrha svetskog fudbala.

Pre dve godine čak je izbacio prezime Ali jer s njim naprosto nije mogao da se poistoveti, pa mu na dresu sada piše samo Dele.

Rođen je 1996. u porodici Engleskinje Deniz i nigerijskog biznismena Kehinde "Kenija" Alija. Par se ubzo rastao, a Keni je preselio u SAD.

Deniz je već imala dve ćerke iz dve prethodne veze, a sedam godina nakon Deleovog rođenja, dobila je još jednog sina s četvrtim partnerom. Ali i ta veza je ubrzo propala.

Žena slavnog fudbalera očajna: Volela bih da malo više koristi mozak! (FOTO)

A post shared by Dele (@dele) on

U intervjuu koji je dao 2016. Dele o svom mlađem bratu priča s neskrivenom ljubavlju i kaže da je on uvek bio "njegov mali privezak". Ali kad govori o ostatku porodice, jednostavno kaže da je ta situacija prilično komplikovana.

U jednom trenutku se s ocem preselio u Nigeriju. Njegova majka kaže da je to bilo kad je imao pet godina, ali otac Keni tvrdi da mu je bilo devet godina. Bilo kako bilo, mali Dele je već rano pokazao veliki talenat u baratanju loptom. S 11 godina živeo je ponovo u Engleskoj i svaki slobodni trenutak provodio igrajući fudbal na ulici.

"U blizini je bio jedan parking gde sam se igrao s prijateljima. Postavili smo bicikle tako da su služili kao stative. Mislim da se to još uvek može prepoznati u mojoj igri danas. Na Jutjubu sam gledao razne trikove s loptom i kasnije ih uvežbavao", kaže Dele.

U klubu City Colts i kasnije MK Donsu, njegov talenat je primetio trener Majk Dav.

"Imao je vrlo teško detinjstvo i te formativne godine bile su presudne za njegovu otpornost. Zbog toga uopšte nema straha. Ništa ga ne brine", kaže Dav.

Najbolji školski prijatelj bio mu je Hari Hikford, a povezala ih je ljubav prema fudbalu. Ali Deleova majka upala je u probleme. Počela je previše da pije i situacija u njihovom domu postala je prilično haotična. Često nije mogao da dođe na treninge.

Mesečno zarađuje milione, a živi kao sav normalan svet: Potpuno neočekivani dom Lionela Mesija! (FOTO)

A post shared by Dele (@dele) on

Kad mu je bilo 13 godina, pojavilo se rešenje: preselio se u dom Hikfordovih, nekih desetak kilometara od njegove kuće. U početku je tri dana nedeljno odlazio kod Hikfordovih na čaj, a nakon nekog vremena je počeo tamo i da spava. Živeo je tamo pet dana nedeljno, a majku je posećivao vikendima, ali i to se ubrzo proredilo, pa je kući dolazio tek jednom mesečno ili ređe.

Deniz, koja sada radi kao čistačica, kaže da je odluka da ga pusti da živi s Hikfodovima za nju bila veoma bolna, ali, pokazalo se, ispravna.

"Morala sam da ga pustim kako bi imao bolju budućnost. Srce mi se slamalo, ali to je bila prava odluka", rekla je Deniz.

"Znala sam da može da ispuni svoj san o igranju fudbala jedino ako bude živeo s drugom porodicom. Bilo mi je jako teško da pustim sina, ali ispalo je da je to za njega bio spas. Sva deca u Daleovoj okolini su pušila, svađala se i krala, pa sam se bojala da će povući i njega."

Najtragičnije trojke ikada: Razdvojili ih po rođenju zbog eksperimenta, uništili im živote zauvek! (VIDEO)

A post shared by Dele (@dele) on

Dale se s tim slaže.

"Već kao vrlo mali, upao sam u loše društvo. Fudbal je bio sjajan način da sve to ostavim iza sebe. Imao sam sreće što sam upoznao ljude koji su mi pomogli u najtežim trenucima i pomogli mi da izrastem u osobu kakva sam danas."

Svoje biološke roditelje nije video otkako je potpisao za Totenhem 2015. godine.

Daleova majka Deniz prošle nedelje se požalila medijima da je jako boli taj jaz između njih, da redovno prati sve utakmice prvenstva, ali da su svi njeni pokušaji da stupi u kontakt sa sinom odbijeni.

Dala trogodišnjeg sina na usvajanje: 7 godina kasnije, saznala užasnu istinu o njemu! (VIDEO)

A post shared by Dele (@dele) on

I Daleov otac je došao iz SAD-a kako bi video sina, ali ni on nije uspeo.

"Jako me boli to što ne mogu ni da ga vidim, ni da razgovaram s njim. Dale je navodno rekao svojoj sestri da me nikad nije bilo dok je odrastao, ali ja to svejedno ne mogu da razumem. Živeo je sa mnom godinama i uvek sam bio tu za njega i u emocionalnom i u finansijskom smislu."

Dale je ipak ostao u kontaktu sa svojim polusestrama, Barbarom i Beki. Svojoj porodici je uvek finansijski pomagao, ali u jednom trenutku je osetio da mora da prekine sve veze.

U međuvremenu je postao još povezaniji s Hikfordovima. Sve donedavno živeli su zajedno u predgrađu Milton Kejnsa, a kad je zabio svoj prvi međunarodni gol u prijateljskoj utakmici protiv Francuske, Hikfordovi su ga odveli na sladoled.

Hari Hikford, kog Dele zove bratom, sada je njegov menadžer. Njih dvojica čak i žive zajedno u 2,25 miliona vrednoj kući u Hertfordširu.

Dirljiva tajna poznate glumice (53): Usvojila još jedno dete kao samohrana majka! (FOTO)

A post shared by Dele (@dele) on

Harijev otac Alan, u međuvremenu je postao direktor firme "Dele Alli Promotions Limited" koja brine o Deleovoj zaradi od raznih sponzorstava. 2017. godina kompanija je zaradila više od milion funti, a godinu dana ranije oko 250.000.

Dele poseduje 50 odsto deonica kompanije, a Alan i Sali po 25 odsto. Ali Alan osim te kompanije, uspešno vodi još četiri nevezane za fudbal.

Iako se zvanično usvajanje nikad nije dogodilo, Dele Hikfordove smatra svojim roditeljima. Mark Robinson, menadžer bivšeg Deleovog kluba MK Dons, kazao je da su Alan i Sali fenomenalni i da sjajno vode i podržavaju mladog Delea.

U poslednje vreme priča se o Deleovom prelasku u Real Madrid koji je navodno za njega ponudio 50 miliona funti.

Dele je u međuvremenu postao tipični fudbaler: voli video igrice, vozi skupoceni Bentli i izlazi s manekenkom Rubi Me (23).

Najveća misterija glavne zvezde Svetskog prvenstva: Istina o tome zašto Ronaldova deca nemaju majku!

Kao i mnogi drugi sportisti, vrlo je sujeveran. I dalje nosi iste štitnike koje je nosio kad mu je bilo 11 godina, a kad obuva kopačke, uvek prvo obuje desnu.

Čelnik MK Donsa, Pit Vinklmen, kaže da je jako ponosam na Delea.

"Kad pogledate kako je težak život imao i kakvu je snagu uspeo da pronađe, iskreno verujem da bez fudbala ništa od toga ne bi bilo moguće. Sva zasluga pripada Deleu. On je taj koji je iskoristio sve šanse."

I Dele se slaže s tim: "Još kao mali sam naučio da ništa nije zagarantovano. Uspeo sam u nameri da mi fudbal bude posao, ali za sve u životu se treba boriti."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs