Bahatost bez mere

Princ Čarls, najrazmaženija osoba na svetu: Evo šta radi i prijateljima i slugama!

Kad on putuje na dva dana, nastaje čitav haos i praktično selidba

Vip priča
15:36h Autor:
Princ Čarls, najrazmaženija osoba na svetu: Evo šta radi i prijateljima i slugama!
Foto: Profimedia

"Niko ne zna kakav je pakao biti princ od Velsa", izjavio je princ Čarls u novembru 2004. godine.

"Njegovu verziju pakla teško da deli iko na ovom svetu", smatra britanski pisac Tom Bouer i otkriva detalje jedne prinčeve posete prijatelju, koja se na kraju zapravo nije ni ostvarila.

"Uzmimo za primer njegovo vikend putovanje. Pre nego što je otišao da poseti prijatelja u severoistočnoj Engleskoj, poslao je osoblje dan ranije tamo da odnese njegov nameštaj i smesti ga u gostinsku sobu u kući prijatelja, iako je tamošnji nameštaj sasvim dobar.

Vidite, nije tu u pitanju neka komoda, već je u kamionu bila kompletna spavaća soba Čarlsa i Kamile, uključujući Čarlsov ortopedski krevet i ličnu posteljinu, prenosi Dejli mejl.

Verovali ili ne, na put je poneo i sopstvenu WC dasku, rolne luksuznog toalet papira, flaširanu vodu, viski, čak i dve zidne slike pejzaža Škotske.

Tajna kraljičine torbe: Zašto uvek nosi istu, šta time poručuje i šta se u njoj nalazi! (FOTO)

foto: AP / Kirsty Wigglesworth

Sledeći kamion nosio je hranu. Organsku, naravno.

Za domaćina je to bilo veoma tužno iskustvo. On je pripremio sve, ali u petak popodne, kada je Čarls trebalo da stigne, stigao je poziv uz izvinjenje da princ ne može da stigne do subote ujutro.

U subotu u vreme ručka, garantovano je da će Čarls stići do večere, a u vreme večere, njegova poseta je otkazana zbog "nepredviđenih okolnosti". Čarls nije krio razlog zbog kojeg se nije pojavio kod prijatelja - prosto nije bio sposoban da napusti svoju osunčanu baštu u tom trenutku. Domaćin kuće je na kraju odlučio da, iako beskrajno uživa u Čarlsovom društvu, princa od Velsa više neće pozivati u goste", zapisao je Bouer.

Pisac navodi da princ Čarls u svom "osoblju za putovanja" ima batlera, dvoje slugu, kuvara, privatnog sekretara, daktilografa i obezbeđenje, koji su nebrojeno puta prevozili nameštaj, organizovali, lomili se da sve obezbede, da bi sve na kraju bilo otkazano.

(Stil.kurir.rs / Dejli mejl)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs