Ne daju joj mira

5 kritika koje je Kejt Midlton trpela u svakoj trudnoći: Sve majke će se pronaći u njima! (FOTO)

Poznate dame žive život pred budnim okom javnosti, a anonimni dežurni kritičari u svakom trenutku spremni su da komentarišu njihove najintimnije trenutke. To je na svojoj koži osetila i Kejt Midlton koja je tokom svoje prve dve trudnoće stalno bila izložena nepotrebnim kritikama

Vip priča
16:56h Autor:
5 kritika koje je Kejt Midlton trpela u svakoj trudnoći: Sve majke će se pronaći u njima! (FOTO)
Foto: Reuters / Hannah Mckay

Mnoge žene ne podnose lako trudnoću. Ona sa sobom može da donese puno zdravstvenih komplikacija koje znatno otežavaju blaženo stanje.

U toj situaciji ženama nimalo ne pomažu bezosećajni komentari na njihov račun.

"Dobila si previše kila", "stomak ti je preveliki za taj mesec trudnoće", "moraš više da jedeš" ili "zašto ne nosiš trudničku haljinu umesto pantalona" - sve su to rečenice koje bespotrebno uznemiravaju žene tokom trudnoće.

Nije lako ni poznatim trudnicama koje su izložene javnim kritikama, a one često znaju da budu jako neprijatne. Ni Kejt Midlton nije mogla da ih izbegne, pa su njene prve dvi trudnoće bile povod brojnim raspravama na društvenim mrežama. U nastavku pročitajte zbog čega su je nepravedno kritikovali.

Trudna Kejt Midlton ponosno pokazala tetovažu na ruci: Do sada neviđeni prizor u kraljevskoj porodici! (FOTO)

foto: Profimedia

1. "Premršava je"

Vojvotkinja je po prirodi mršava žena zdrave telesne težine. Zbog vitke građe tela i visine od 175 centimetara nakupljeni trudnički kilogrami na njoj nisu dolazili do izražaja, a to je kritičarima bio povod da je proglase – premršavom.

2. "Preteruje s pričom o jutarnjim mučninama"

Kejt je imala trudničku hiperemezu tokom obe trudnoće. Hiperemeza je naziv za komplikaciju koja se ogleda kroz vrlo teške celodnevne mučnine i povraćanje. Uzrokuje i tešku dehidraciju, a zbog povraćanja se u telu ne zadržavaju važni nutrijenti potrebni za zdravlje majke i razvoj deteta. Zato su trudnice koje pate od hiperemeze uvek pod lekarskim nadzorom, a neretko dolazi i do hospitalizacije kako bi se putem infuzije nadoknadio taj gubitak. Upravo se to dogodilo Kejt nakon čega su dežurni kritičari komentarisali da preteruje i samo izbegava obavljanje kraljevskih dužnosti i pojavljivanja u javnosti.

Princ Vilijam i Kejt Midlton nikada neće živeti u Bakingemskoj palati: Razlog će vas iznenaditi! (FOTO)

foto: Profimedia

3. "Stomak joj je premali"

Mnoge trudnice s pravom ljute komentari na račun veličine stomaka. Svaka žena je drugačija, pa će drugačija biti i njihova trudnoća, ali i veličina stomaka. Vojvotkinji su zamerali premali trudnički stomak, a da je "briga" kritičara bila promašena dokazuje činjenica da su princ Džordž i princeza Šarlot oboje rođeni kao potpuno zdrave bebe normalne veličine i težine.

Kejt Midlton ih je kršila: 10 malo poznatih pravila o kraljevskim bebama!

foto: Profimedia

4. "Zašto je farbala kosu/zašto ima sedu kosu"

Kada se početkom druge trudnoće pojavila u javnosti sa sređenim pramenovima, deo britanske javnosti se uznemirio i optužio je da ugrožava zdravlje svoje bebe, ali nikome nije palo na pamet da su u pitanju pramenovi napravljeni uz pomoć prirodnih boja. S druge strane, slavni britanski frizer Niki Klark koji je sređivao kosu princeze Dajane proglasio je njenu frizuru sa sedim izrastom "katastrofalnom".

5. "Otkud joj stomak i nakon porođaja"

Izgleda da neki ljudi još uvek ne shvataju koliko se menja žensko telo nakon trudnoće i da je potpuno normalno izaći iz porodilišta sa stomačićem. On ne nestaje preko noći i to je prirodno stanje kojeg ni jedna žena ne bi trebalo da se stidi. Kejt je nakon rođenja princa Džordža ponosno izašla pred fotografe sa svojim stomačićem, a zbog toga su joj aplaudirale brojne majke širom sveta.

Revolucija u kraljevskoj porodici: Kako princ Džordž i princeza Šarlot već krše strogi protokol! (FOTO)

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs