neverovatno

"ZNAO JE DA SAM DEVICA, PA JE U KREVETU IMAO REZERVU": Ljubavnica Elvisa Prislija otkrila bizarne detalje njihove veze

Linda Tompson nikada nije prebolela slavnog Elvisa Prislija

Vip priča
08:51h Autor:
"ZNAO JE DA SAM DEVICA, PA JE U KREVETU IMAO REZERVU": Ljubavnica Elvisa Prislija otkrila bizarne detalje njihove veze
Linda Tompson je otrkila sve detalje veze sa Elivsom Prislijem, Foto: Profimedia

Glumica Linda Tompson i legendarni Elvis Prisli bili su emotivnoj vezi pet godina. Bivša misica je čak i priznala da je sa čuvenim pevačem izgubila nevinost. I dok je vrlo cenjena autorka pesama žudela za normalnom porodicom i decom, sudbina joj je priredlia drugačiji životni put.

Linda ironično priznaje da "baš zna odabrati muškarce". Ali ono što joj i dalje budi posebna sećanja, i posle 45 godina od pevačeve smrti, su njeni poljupci sa Elivsom, verovatno jednim od najšarmantnijih javnih ličnosti ikada. Bila mu je veliki oslonac u borni sa narkoticima, ali zbog nemirne prirode Prislija njihova veza nije opstala.

Elvis Prisli, Linda Tompson
foto: Profimedia

Neki su mislili da će će ipak pronaći sreću u svojoj sledećoj vezi, s osvajačem olimpijskog zlata Brusom Dženerom. On je tada nazivan čovekom "božanstvene fizičke savršenosti", tepali su mu da je "Mr. America", a njih su se dvoje na kraju i venčali 1981. godine i dobili dvoje dece. Ali onda, četiri godine kasnije, priznao joj je da želi da promeni pol.

Linda je tu njegovu tajnu čuvala 30 godina sve dok Džener nije izašao u javnost kao transrodna žena Ketlin. "Tako normalan život", kaže Linda danas, s teškom ironijom.

Čak je i njen poslednji partner i drugi suprug, legendarni muzički producent David Foster, od kojeg se razvela posle 14 godina braka, imao neočekivano priznanje.

Navodno, 72-godišnji Foster je mentor princa Harija. Njegova peta supruga , koja je 34 godine mlađa, išla je u školu sa Megan Markl, pa su se tako i zbližili. Fosterovi su čak pomogli Megan i Hari da pronađu kuću u Kanadi kad su otišli iz Britanije, a njihovo je prijateljstvo postalo još jače otkako su se preselili u Kaliforniju.

Iako je Linda imala impresivan popis bivših ljubavi, ona tvrdi da je "Elvis bio ljubav njenog života". On je umro 1977. godine , ali je svet i dalje njime očaran, zaintrigiran, jer je posedovao neku magičnu privlačnost. A Lindi je jako dobro poznata snaga te trajne privlačnosti, s obzirom na to da je nedavno odletela u Britaniju kako bi se susrela sa stotinama obožavatelja Elvisa Prislija.

Elvis Prisli
foto: Profimedia

Novi i vrlo hvaljeni film o njegovom životu "Elvis" dao je nov sjaj njegovoj mističnosti. No, među Elvisovim najbližima ima i onih koji su kritikovali ovaj pojekat zbog isključivanja njegovih poslednjih pet godina života, sa kojima se slaže i Linda, jedna od njegovih poslednjih velikih ljubavi.

Linda sada ima 72 godine i niko je nije kontaktirao za bilo kakve informacije, kada se pravio scenario sa film, koji ne planira ni da pogleda.

- Reditelj me nikada nije kontaktirao. Verujem da film ne ide na ruku Elvisu. Ima puno netačnih i neistinitih elemenata. Iako su u filmu prikazani kao osobe od poverenja, Elvis i BB King u stvarnosti nikada nisu bili bliski prijatelji - kaže Linda.

Otkrila je da je upravo ona bila ta koja je bila uz Elvsa u bolnici, a ne njegova bivša supruga Prisila.

"Svaki put kad bi Elvis bio hospitalizovan, bila bih sa njim u sobi. Dok je u flimu prikazano da je uz njegovu postelju bila bivša supruga Prisila. Ona ga nikada nije posetili, a kamoli ostala. Tih zadnjih godina spasila sam mu život 10 do 12 puta - prisetila se Linda.

Elvis Prisli
foto: Profimedia

Linda je bila kraljica lepote

Mis Tenesija postala je sa samo 22 godine, a 1972. upoznala je tada 37-godišnjeg Elvisa.

- Ušao je u bioskop jako mrzovoljan, zatim mi je svetiljkom osvetlio lice i rekao "Pa, zdravo.". "Seo je pored mene i zabio nos u moj vrat. Povukla sam se jer sam mislila da je još uvek oženjen. Rekao mi je: "Dušo, razveo sam se pre šest meseci, slobodan sam" - priča nekadašnja misica.

Ne seća se ni šta su to veče gledali.

- Ne sećam se koji smo film gledali jer smo celo veče proveli ljubeći se i mazeći. I bilo je toliko seksi da ne možete ni da zamislite. Ljubiti Elvisa bilo je kao da uranjam usne u dva mekana, slatka kolačića - njegove su usne bile tako seksi i meke. Mirisao je tako svež - opisala je lepotica.

Nakon toga je usledio drugi susret, a za treći je po Lindu stigao avion koji ju je odveo u Las Vegas gde je Elvis nastupao. Ubrzo se preselila kod njega i tokom prve godine ljubavi su bili nerazdvojni.

- Elvis je znao da sam devica. Mislim da su ga moja čistoća i nevinost privukli. Bila sam samo njegova. Nisam pila, psovala, drogirala se. Nije me prisiljavao da imamo odnose - reklao je.

Elvis Prisli
foto: Profimedia

Ali nakon dva meseca viđanja više nije mogla da mu odoli.

- Bili smo ludo zaljubljeni. Boravili smo u predsedničkom apartmanu u lasvegaškom Hiltonu, a tamo je bio i taj veliki krevet. Bilo je čarobno. Bio je senzualan, nežan ljubavnik. Bio je najlepša osoba koju sam poznavala - dok je spavao, znala sam samo posmatrati njegovo lice, zakrivljenost njegovih visokih jagodica, njegov nos i prekrasne usne - priča nekadašnja Elvisova velika ljubav.

Isitče da je razvod Prisile i Elvisa bio gorak, iako su mediji pisali drugačije. Pevač je zamerio bivšoj supruzi što ga je ostavila zbog njenog instruktora karatea, te je organizovao sastanak kako bi je upoznao s dugonogom kraljicom lepote Lindom. Poveo ju je sa sobom u školu njegove ćerke Lise Marije.

"Rekao mi je: "Dušo, Prisila će biti tamo i želim da je upoznaš. Ali, možeš li obuti ravne cipele jer si ti visoka 175 centimetara, a ona samo 155?‘"- prisetila se.

Elvis Prisli
foto: Profimedia/editorial images

Elvis se tokom godina ipak pomirio s Prisilom, a i Linda je ostala sa njom u prijateljskim odnosima.

- Drago mi je što je sačuvala "Graceland", njegov dom u Memfisu, za obožavatelje. Nismo ni prijateljice ni neprijateljice, ali uvek smo srdačni jedni prema drugima kad se sretnemo. Lisa i ja smo godinama ostale u kontaktu - dodaje Linda.

Linda, koja sada živi u Malibuu u Kaliforniji, kaže da je Elvis bio "prekrasni zlatni kanarinac u pozlaćenom kavezu". Ali, da su postojale dve strane njegove ličnosti. Sa jedne, bio je jako velikodušan i dobar, te je Lindi poklanjao gomilu nakita i bio brižan otac svojoj kćeri, dok sa druge strane je znao biti zao, bio je švaler i puno je psovao.

Takođe se prisetila i neobičnog, noćnog života s kraljem svetske muzičke scene. Dane su provodili spavajući, jedući i gledajući TV, dok se život odvijao dole u Gracelandu. Probudili bi se u 21h uveče. Elvisova nesanica, koja je započela u detinjstvu, samo se pogoršavala zbog te životne rutine.

Počeo je da uzima lekove kako bi lakše zaspao, a zatim još više njih kako bi se probudio. Pošto je uzimao samo lekove na recept, nije se smatrao zavisnikom, govori Linda, koja je ipak smatrala da je bio. Čak joj njegova porodica pripisuje zasluge da mu je više puta spasila život.

- Jednom je zaspao nakon što je uzeo tabletu za spavanje i glavu je uronio u tanjir pileće supe. Izvukla sam ga jer bi se inače ugušio. Bilo je i drugih takvih situacija, ali njih ću odneti sa sobom u grob - izričita je Linda.

Nekoliko puta su pričali i o braku.

"Dao mi je "predverenički" prsten za naš prvi Božić. Rekao mi je - možeš ga nositi na kojem god prstu želiš, ali kad se zaista verimo, nosićeš ga na pravom. Želelo je da dobije sina kojeg bismo nazvali John - otkrila je glumica.

Ali. kad je njihova veza ušla u četvrtu godinu, Linda je, opterećena brigom zbog Elvisove zavisnosti i neverstva, shvatila da će morati da raskine sa njim, iako ga je neizmerno volela.

- Borila sam se s tim da prihvatim druge žene jer sam mu bila verna, ali bila sam toliko zavisna o toj ljubavi prema njemu da sam izgubila sebe i ono što sam ja želela. On je bio zavisan o drogama i one su bile njegove prave ljubavnice. Ta konstantna briga o njemu me iscrpljivala - bilo je kao da čuvam novorođenče. Bojala sam se da će umreti "na mojoj straži" - objašnjava.

Velika želja joj je bila da dobije dete sa njim.

- Kad sam ga zamolila da smanji konzumaciju lekova, rekao bi mi: "Ne brini za mene, dušo, živeću do 85. godine." Elvis je imao kompleks Madone - kad bi žena jednom rodila dete, više je nije doživljavao kao seksualno biće. A ja sam htela da živim život- najviše od svega želela sam da postanem mama, ali znala sam da ne mogu roditi dete uz taj ludi stil života - priznaje.

Tako se počela odvikavati od njega, te je sve više vremena provodila družeći se s članovima njegovog benda, a sve manje u spavaćoj sobi koju je delila s Elvisom. Poslednji put kad ga je videla, nakon što ju je dovezao na koncert u San Francisko u nvoembru 1976. godine, posumnjala je da je vara.

- Dušo, ako postoji druga žena, samo budi iskren sa mnom - rekla mu je. Ali Elvis joj se u suzama zakleo na ljubav i odanost.

1 / 10 Foto: Profimedia

Kasnije je saznala da je 22-godišnjakinju Džindžer Alden, koja je bila njegova poslednja veza, smestio u hotelskoj sobi na smratu niže "kao rezervu", nasmijala se Linda i zakolutala očima. Nakon toga više nikada nije videla Elvisa živog.

Samo osam meseci nakon njihova raskida, preminuo je u svom domu u 16. avgusta 1977. u 42-oj godini. Prva osoba koju je Lisa Mari, tada devetogodišnjakinja, nazvala nakon njegove smrti bila je Linda.

-"Moj tata je mrtav, stalno je ponavljala. "Nije, samo je bolestan", odgovorila sam. "Ne, ugušio se na tepihu", rekla mi je Lisa Mari. Tada sam znala da je to istina - prisetila se Linda, koja je tada zavrištala i bacila slušalicu u zid.

Nakon sprovoda kojemu je prisustvovala, Elvisov otac Vernon joj je prišao i rekao: "Ti si uspela održati mog sina u životu duže nego što sam ja uspeo. Ti si bila najbolja žena za njega."

Elvis Prisli
foto: Profimedia/editorial images

Drugi su joj takođe pripisali zasluge.

- Lindina uloga u Prislijevom životu ne može se podceniti. Jednako je važna kao i uloga njegove bivše žene. Dala mu je veliku stabilnost i bezuslovnu ljubav. Bilo je okrutno izostaviti je iz filma - rekao je David Vejd, čovek koji se brine o Elvisovom nasleđu već 50 godina.

Linda, pak, ima samo reči hvale za Elvisove prijatelje, takozvanu mafiju iz Memfisa. "Ljudi koji su mu bili najbliži jako su se brinuli o njemu", rekla je.

Dve godine nakon Elvisove smrti Linda je upoznala Brusa Dženera na zabavi u Plejbojevoj vili. tokom njeno pevog dolaska u tu kuću. Venčali su se 1981. i dobili dva sina, Brandona i Brodija. Ali, 1985. Džener joj jepriznao da joj mora nešto reći. Sumnjala je na aferu, no njegovo otkriće zaprepastilo ju je više od prevare.

- Rekao mi je da je on žena u telu muškarca i da želi promeniti pol. Mislila sam da je to prolazna faza, ali nakon meseci savetovanja shvatila sam da nije - priča Linda.

Nekoliko meseci kasnije su raskinuli, a ona je čuvala njegovu tajnu. Međutim, žali što nije bio posvećen porodici. Džener se nakon toga oženio s Kris Kardašijan, te je postao očuh njenim slavnim kćerima. Potom su dobili i dve ćerke - Kendal i Kajli.

- Bio je jako odsutan otac i to me povredilo i, što je još važnije, povredilo je naše dečake... U rijalitiju o Kardašijankama prikazan je kao dobar tata - govori Linda.

Priznaje da im je danas odnos mnogo bolji.

- Mnogo je srećniji kao žena. Naš je odnos sada više prijateljski. Brandon me nedavno nazvao i rekao mi: "Mama, tata me upravo nazvao, može li i on doći na večeru?", ispričala je.

Lindina je karijera procvetala nakon što je na jednoj dodjeli Gremija upoznala producenta Davida Fostera. Venčali su se 1991. i slovili su za glamurozan holivudski par te moćan profesionalni duo koji je pisao hitove za Vitni Hjuston i Selin Dion No, ni u toj vezi nije sve bilo kako treba. Foster je bio jako ljubomoran pa Linda nije smela ni spomenuti Elvisovo ime.

-David je genije - talentovan, filantrop, šarmantan. Ali on je sebe vidio kao kralja, a mi smo bili njegovi podanici - kaže Linda.

Njihov 14-godišnji brak okončan je 2005. Foster se tada oženio Jolandom Hadid, majkom poznatih supermodela Džidži i Bele. Sada je u vezi s mnogo mlađom glumicom i pevačicom sa kojom ima sina.

Novinarka Daily Maila našalila se s Lindom pa joj predložila da za sledećeg partnera odabere nekog običnog muškarca, možda vodoinstalatera.

- Vodoinstalater? Da. Ili možda astronauta - to bi lepo završilo ovaj krug - kroz osmeh je rekla Linda.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs