KO JE ULOŽIO U OBRAZOVANJE

KOLIKO JE OBRAZOVANA NAŠA ESTRADA? Nikad ne biste pomislili da je ovaj pevač završio čak 3 fakulteta

Poznate ličnosti sa estrade malo ko bi mogao da zamisli u životnim ulogama za koje su se školovali. Dok jedni imaju fakultetske diplome, drugi nemaju ni srednju školu.

Vip priča
12:32h Autor:
KOLIKO JE OBRAZOVANA NAŠA ESTRADA? Nikad ne biste pomislili da je ovaj pevač završio čak 3 fakulteta
Koje škole su završile naše javne ličnosti, Foto: ATAImages

Slavne ličnosti sa domaće estrade svoj put gradili su godinama da bi došli do uspeha. Međutim, još kao tinejdžeri uplovili su u estradne vode što je rezultiralo zapostavljanjem škole.

Dok starlete otvoreno pričaju o svom obrazovanju, pevači pak vešto izbegavaju tu temu. Među domaćim pevačima i pevačicama postoje oni koji se mogu pohvaliti diplomama prestižnih fakulteta, a veliki broj njih iza sebe nema ni srednju školu.

1. Neda Ukraden

Neda Ukraden
foto: Promo

Neda je završila čak dva fakulteta, Pravni fakultet u Sarajevu i Filozofski fakultet - odsek engleski jezik i književnost. Uvek napominje kako je ponosna na fakultetsko obrazovanje, ali da joj je karijera pevačice dosta odmogla u studiranju.

2. Adil Maksutović

Adil Maksutović
foto: Kurir / Damir Dervišagić

Pevač se takođe može pohvaliti diplomama, a završio je Pravni fakultet i Kriminalističku policijsku akademiju. Pored osnovnih studija, završio je i master na Pravnom fakultetu.

U jednom intervjuu, pevač je objasnio da, iako je bio svestan da će muzika biti njegov životni poziv, nije želeo da zapostavi učenje. Znaimljivo je i da je okušao sreću na ETF-u za koji tvrdi da je jedan od najtežnih, međutim ubrzo je shvatio da taj fakultet nije za njega.

3. Zdravko Čolić

Zdravko Čolić
foto: Kurir

Miljenik ženskog dela publike diplomirao je na Ekonomskom fakultetu, ali je, na sreću mnogobrojnih obožavateljki, ipak odlučio da mu pevanje bude primarni poziv.

4. Dj Krmak

Goran Žižak, poznatiji kao DJKrmak jedna je od najobrazovanijih ličnosti sa domaćih prostora, ima čak tri završena fakuleteta: Pravni, Filozofski i Pravoslavni bogoslovski. Mediji su često pisali o tome da je jedan od najobrazovanijih s domaće javne scene, ali on to nikad nije demantirao niti potvrdio.

5. Momčilo Bajagić Bajaga

Bajaga, Koncert
foto: Kurir

Pevač je na Filozofskom fakultetu studirao jugoslovensku i svetsku književnost.

6. Đorđe Balašević

Đorđe Balašević
foto: ATA Images

Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu pokojni Đorđe Balašević je diplomirao na odseku geografije.

7. Željko Joksimović

Željko Joksimović
foto: Kurir / Dragana Udovičić

Jedan od najistaknutijih srpskih predstavnika na Evroviziji može se pohvaliti neverovatnim znanjem iz oblasti muzike. Joksimović svira čak četrnaest instrumenata, a svoj neosporni talenat usavršavao je na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu, gde je i diplomirao.

8. Zorica Brunclik

Zorica Brunclik
foto: PrintscreenJutjub/ RTS Šou program - Zvanični kanal

Pored veoma uspešne karijere i bezbroj hitova koje ima iza sebe, pevačica je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Nišu, a pokušala je i da upiše Pravni fakultet.

9. Miloš Bojanić

Miloš Bojanić
foto: Kurir / Dragan Kadić

Pevač je završio Saobraćajni fakultet, a jedno vreme je bio na čelu jednog javnog preduzeća. Ipak, vrlo brzo rešio je da uzme mikrofon u ruke i u potpunosti se posveti pevanju što mu se isplatilo.

10. Marko Bulat

Marko Bulat
foto: Kurir / Zorana Jevtić

Izrada ikona jedan je od njegovih omiljenih hobija, što i ne treba da čudi, budući da je diplomirao likovnu umetnost na Akademiji Srpske pravoslavne crkve za umetnost i konservaciju.

Završili su samo srednju školu

Ceca, Ceca Ražnatović
foto: Kurir / Dragana Udovičić

Pored nekolicine sa visokim obrazovanjem, veliki je broj estradnih ličnosti i iz regiona i kod nas koji su završili samo srednju školu, a među njima su:

  • Severina je upisala bibliotekarsku školu, ali je u trećem razredu srednje škole prešla na Muzičku školu Josipa Hatzea koju nikad nije završila jer je otišla na prvu turneju u Australiju. Već je s 14 godina počela zarađivati kao pevačica.
  • Svetlana Ceca Ražnatović je završila srednju veterinarsku, i to smer za gajenje svinja.
  • Lepa Brena je završila srednju školu za turističkog vodiča, kao i Jelena Karleuša.
  • Dino Merlin ima bravarski zanat.
  • Indira Radić završila je medicinsku školu, kao i Buba Miranović.
  • Halid Muslimović je metalo-strugar.
  • Vera Matović završila je učiteljsku školu.

Imaju samo osnovno obrazovanje

Dara Bubamara
foto: Kurir / Aleksandar Jovanović

Imaju velike hitove i veoma uspešne karijere, međutim škola im nije bila priroritet.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs