SAZNAJTE VIŠE

DOŠLA DO TRAMPA, ZAVELA NAJLEPŠEG ČOVEKA U JUGOSLAVIJI, ŽIVELA NA BRODU: Eksentričan život Vesne de Vinče

Ona je žena koja je došla do Donalda Trampa, o njoj pišu magazini već decenijama, a ono što malo ko zna je to da je bila udata za "najlepšeg čoveka u Jugoslaviji."

Vip priča
13:32h Autor:
DOŠLA DO TRAMPA, ZAVELA NAJLEPŠEG ČOVEKA U JUGOSLAVIJI, ŽIVELA NA BRODU: Eksentričan život Vesne de Vinče
Vesna de Vinča, Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Buran život naše poznate spisateljice, novinarke koja je uspela da intervjuiše najuticajnije ljude na planeti ali i da uradi neke druge stvari koje bi mogle da se pretoče u film.

Poslednjih nekoliko nedelja, Vesna de Vinča je dospela u žižu javnosti kada je objavila video na svom Instagram profilu o tome kako se podvrgla - gladovanju. To praktikuje već 30 godina i tvrdi da je to štiti od svih bolesti, da se telo tad povezuje sa inteligencijom i da tako detoksikuje svoje telo.

Iako je taj tip čišćenja organizma ali i uma eksentrična, nas ne čudi da se baš ona pronašla u svemu tome.

Ipak, vezano za sve što radi, a što podiže prašinu, najinteresantnije je upravo njeno - prezime.

Vesna de Vinča je rođena 28. oktobra 1957. godine u Beogradu kao Vesna Jugović. Devojačko prezime je zamenila novim – De Vinča – kada je počela da popularizuje tezu da je u Vinči nadomak Beograda nastala evropska civilizacija.

Živela je dugo na brodu usidrenom na ušću Dunava i Save. Luskuzno opremljen brod je bio jedini takav u Beogradu. Na njega je jednom bačen Molotovljev koktel, dok je tamo bila i zabavljala se sa društvom. Tvrdila je kako su u pitanju komšije koje bi da joj otmu mesto…

Pogledajte kako je izgledao:

U međuvremenu se vratila u porodični stan kod Hrama Svetog Save.

Ipak ono o čemu se malo zna je Vesnin ljubavni život.

Povremeno je govorila o svojim najvećim ljubavima. Njen prvi suprug bio je novinar Milan Lango.

„Moj prvi muž je od mene bio stariji 20 godina i u njemu sam tražila oca koji je tek bio preminuo u tom trenutku. Imala sam tu sreću da rastem uz velike muške figure, šmekere, kavaljere i velike ličnosti. Od Langa sam se razvela posle sedam godina braka. Bio je stručnjak za mlade žene. Sati provedeni sa kumom Batom Živojinovićem, Tomom Zdravkovićem, Kaporom i drugim legendama deo su nezaboravnog iskustva. Pila sam sa njima stalno i gotovo postala alkos“, rekla je jednom prilikom.

Onda se prisetila i drugog supruga, Predraga Vitasa. U tom braku kafana nije postojala, niti piće. Bila je to, kako je rekla, dobra ljubav, puna strasti, stvaranja, smejanja, bezrezervne podrške.

„Bio je najlepši čovek u bivšoj Jugoslaviji u kojeg su mnogi bili zaljubljeni. Imao je te divne, plave oči kojima me je osvojio, kao iz vikend ljubavnog romana. Imao je apolonsku lepotu. Bio mi je učitelj, ljubav, sve. Pala sam u nesvest kada smo ga sahranjivali. I danas nosim crninu“, rekla je Vesna više od 20 godina od njegove smrti.

Predrag Vitas je preminuo 1999. godine od karcinoma. Taj gubitak supruga Vesnu je okrenuo od materijalnog. Pokreću je, kako kaže, ljubav, ideje i poštovanje.

Inače, Vesna je nakon osnovne škole i gimnazije magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Magistrirala je s desetkom pa se prijavila i na takmičenje za stipendiju Britanskog saveta za doktorat na fakultetu u Londonu. Iako je dobila stipendiju, odlučila je da ne ode.

Na Megatrendu je potom doktorirala na temu „Ekskluzivno televizijsko novinarstvo“.

Na televiziji imala nekoliko ekskluzivnih emisija, između ostalog, o Pako Rabanu, Đini Lolobriđidi.... Nakon intervjua s Mandelom objavila je knjigu „Nelson Mendela, poslednja poruka“.

U jednom trenutku poželela je da uđe i u svet glume.

1996. godine je osnovala kompaniju Miss Yu i od tada je upravo ona mnogima prva asocijacija na domaći izbor za Miss. U međuvremenu se okrenula i produkciji, ali i rijalitiju u koji je, kako reče, ušla zbog novinarskog istraživanja.

A danas… Nastavlja u svom stilu.

Jedna od najsvežijih njenih objava na Instagramu pokazuje da je u pravom kraljevskom društvu – sa NJKV princezom Lindom Karađorđević, suprugom princa Tomislava.

Ko zna šta je sledeće smislila?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs