da li ste znali?

NAJNESREĆNIJE PRINCEZE MONAKA: Za prokletstvo dugo 700 godina kriva je jedna - VEŠTICA

"Najnesrećnija evropska princeza" Šarlin od Monaka unapred je bila osuđena na tugu... čim je kročila u Kneževsku palatu kao supruga jednog od članova porodice Grimaldi!

Vip priča
Autor:
Foto: Profimedia

Princeza Šarlin od Monaka proživela je prošle godine pravu dramu. Nakon što je stigla u svoju domovinu Južnoafričku Republiku, ona je obolela od infekcija uha, grla i nosa, zbog čega je imala više operacija i bila daleko od kuće čak 10 meseci. Potom se vratila u Evropu i provela nekoliko meseci na oporavku jer je bila u teškom stanju i previše iscrpljena, piše Glossy.

Mnogi veruju da su njeni zdravstveni problemi samo još jedna u nizu drama kneževske porodice Monaka koja se može pripisati – verovali ili ne – staroj porodičnoj kletvi.

Prema legendi, dinastija Grimaldi, koja je na čelu Monaka, već 700 godina nosi prokletstvo. Priče o njegovom poreklu se razlikuju, a najpoznatija je ona o tome kako je veštica proklela Grimaldijeve da imaju nesrećne brakove.

Princeza Šarlin
foto: Profimedia

Sve je počelo s princem Renijeom I, prvim Grimaldijevim vladarom Monaka i utemeljivačem dinastije, koji je pobedio u Bici kod Zirikzea 1304. godine i bio imenovan za admirala Francuske.

Dok je proslavljao svoj uspeh, on je navodno oteo jednu Flamanku, a ono što nije znao jeste da je ona bila veštica. Navodno su ona i njena porodica prokleli princa i njegove potomke rečima "Nikad Grimaldi neće u braku pronaći sreću".

Prema drugoj priči, veštica je proklela princa Renijea I jer je naredio da je spale na lomači.

Verovali u ovu legendu ili ne, činjenica je da članovi ove porodice nemaju previše sreće u ljubavi.

Princ Luj I, koji je živeo u 17. veku, bio je u braku s Katrin Šarlot de Gramon, za koju je poznato da je u Parizu imala mnogo afera. Jedan od njenih ljubavnika bio je i francuski kralj Luj XIV, a čak je kako bi ostala njegova ljubavnica napustila princa Luja I.

Princeza Šarlot, baka aktuelnog princa Alberta II, bila je u ugovorenom braku s tadašnjim grofom Pjerom de Polinjakom od Henebonta u Francuskoj. Imali su dvoje dece – princa Renijea III od Monaka i princezu Antoanetu, ali bila je javna tajna da je Pjer bio homoseksualac.

Njihov brak potrajao je od 1920. do 1933. godine, a Šarlot je život nastavila sa svojim italijanskim ljubavnikom.

Od novijih ljubavnih muka u kneževskoj porodici, poznato je da je princ Renije III bio u braku s američkom glumicom Grejs Keli i da oni zaista nisu bili srećni.

1 / 8 Foto: Profimedia

Zajedno su dobili troje dece: princezu Karolinu, princa Alberta II i princezu Stefani, a idiličan život bio je to samo spolja – već u prvih mesec dana od venčanja, on je imao tri ljubavnice.

Ipak, baš kad su zašli u određene godine i kada je delovalo da par uplovljava u mirnu luku, princeza Grejs doživela je moždani udar dok je vozila automobil i poginula 1982. godine. Princeza Stefani, koja je tada bila dete, zadobila je teške povrede, od kojih se ipak oporavila.

Ni deca Renijea III i Grejs Keli ne žive u ljubavnom skladu. Princeza Karolina udala se za Filipa Žunoa 1978. godine, a bračna sreća potrajala je samo dve godine. Potom se 1983. udala za Stefana Kaziragija, koji je posle rođenja troje njihove dece poginuo 1990. godine u nesreći na gliseru, kad mu je bilo samo 30 godina.

Princ Albert
foto: Profimedia

Karolina se potom udala za princa Ernsta Avgusta od Hanovera, s kojim je dobila jednu ćerku, a rastali su se 2009. godine iako još uvek nisu zvanično razvedeni.

Princeza Karolina
foto: Profimedia

Princeza Stefani viđala se s mnogim poznatim ličnostima, a sa svojim telohraniteljem Danijelom Dukreom, s kojim je bila u braku samo godinu dana, ima dvoje dece.

Stefani od Monaka
foto: Profimedia

Treće dete dobila je s Kamilom Gotlibom, šefom svog obezbeđenja, s kojim nije bila u braku, a "da" je sledeći put rekla 2001. godine cirkuskom treneru Franku Kniju. Princeza se odrekla svega i sa suprugom i decom otišla u njegov virkuski karavan, ali su se rastali već sledeće godine. Potom je stupila u brak s portugalskim akrobatom Adansom Lopezom Perezom, od kog se razvela posle nekoliko meseci.

Tu je, naravno, i najpoznatijih od današnjih članova porodice Grimaldi –princ Albert II. On ima više vanbračne dece iz raznih afera, a oženio se samo jednom. Njegova izabranica je princeza Šarlin, nekadašnja južnoafrička olimpijska plivačica, koja pored njega izgleda toliko nezadovoljno da su je mediji prozvali "najnesrećnijom evropskom princezom".

1 / 6 Foto: Profimedia

Venčali su se 2011. godine i imaju dvoje dece, princa Žaka i princezu Gabrijelu, a njihov odnos je od početka na meti raznih spekulacija. Tako se često šuška da Šarlin od Monaka žudi za razvodom, dok joj suprug plaća da se pojavljuje s njim na javnim događajima i glumi idilu i da je duboko nesrećna, a Kneževska palata je u više navrata demantovala ove tvrdnje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...