rođena na današnji dan

SVAKA PADNE NA NJEGOV ŠARM ALI UBRZO SHVATI U ŠTA SE UPETLJALA: Skandalozan ljubavni život Toma Kruza

Tom Kruz slobodno može da kaže da je njegov život bio baš poput filmova u kojima je igrao - od drame, preko akcije, pa sve do horora.

Vip priča
Autor:
SVAKA PADNE NA NJEGOV ŠARM ALI UBRZO SHVATI U ŠTA SE UPETLJALA: Skandalozan ljubavni život Toma Kruza
Tom Kruz, Foto: Profimedia

Tom Kruz napunio je 60 godina, a iza sebe zaista ima karijeru dostojnu divljenja. Obeležio je neke od najvećih holivudskih blokbastera svih vremena, rado je viđen gost na svim svečanostima, a miljenik je čak i kraljice Elizabete i kraljevske porodice uopšteno.

Iako je igrao u preko 38 filmova, prva i najčešća asocijacija na Toma Kruza i dan-danas je uloga Maverika u Top Ganu. Krenuo je od nule, radio kao portir i čistač, a onda se gotovo preko noći sve promenilo i zahvaljujući kultnom ostvarenju postao je najpopularnija i najveća zvezda Holivuda.

Tom Kruz
foto: Profimedia

Nekada je radio za par dolara po satu, a danas se njegovo bogatstvo procenjuje na više od 350 miliona dolara, međutim, tokom svih ovih godina neretko se o njemu pisalo i zbog skandaloznog ljubavnog života i odluka kojima odavno upravlja ozloglašeni kult.

Ženio se tri puta, bio u vezama sa nekima od najlepših žena na svetu, ostavljao i bio ostavljan, ali u nečemu je ostao dosledan. Njegova posvećenost sajentološkoj crkvi čiji je portparol i svakako najistaknutiji član, neraskidivo je vezana sa njegovim brakovima.

U crkvu ga je uvela prva supruga, glumica Mimi Rodžers, a preostala dva braka, sa Nikol Kidman i Kejti Holms, raspala su se upravo zbog velike posvećenosti sajentologiji.

Rani život

Tom Kruz bio je dete učiteljice Meri Li Fajfer i inženjera Tomasa Kruza Mapotera. Odrastao je sa tri sestre u veoma siromašnoj porodici, i veoma su se često selili. Otac je bio glava kuće, i kako je glumac kasnije pričao, često ih je zlostavljao.

"On je bio od onih osoba koja te, kada mu nešto krene naopako, prosto udari. Nešto nije bilo u redu sa njim, ne treba mu verovati i valja biti oprezan u njegovoj blizini", opisivao je Kruz narav oca kojeg je smatrao za siledžiju, kukavicu i trgovca haosa.

Tom je do 12. godine promenio 15 škola, a kada su se 1971. godine odselili u Kanadu, u predgrađe Otave, tu se prvi put susreo sa glumom. U školi je igrao u hokejaškom timu, a isticao se više svojom agresivnošću nego talentom. Kada je bio u šestom razredu, njegova majka rešila je da stavi tačku na porodičnu dramu, ostavi muža i vrati se sa decom u Ameriku.

13-godišnji tom je pored školskih obaveza imao i dodatne poslove, te je raznosio novine, a tada je intezivno razmišljao i o tome da postane sveštenik. Međutim, ovaj potez ga nije dugo držao, a kada ga je trener uhvatio da u 4. godini srednje škole pije pivo pred utakmicu, stavljena je tačka na njegovu sportsku karijeru. Srećom, tada kreće njegov put u svet glume.

Glumačku karijeru Tom Kruz započeo je početkom osamdesetih godina prošlog veka sporednim ulogama u nekoliko filmova, Beskrajna ljubav sa Bruk Šilds i Pobuna u vojnoj akademiji sa Šonom Penom, sve dok mu Maverik nije otvorio vrata A Liste Holivuda.

Buran ljubavni život

Tom Kruz bio je oduvek magnet za žene. Prva velika ljubav bila je sa glumicom Melisom Gilbert koja se i dan-danas bori protiv priča da je glumac zapravo homoseksualac.

1982. godine povezivali su ga i sa lepom Heder Loklir, a njihova veza bila je prilično burna.

Potom je usledila veza sa glumicom Rebekom di Mornai, koja je trajala dve godine, ali je njihov odnos protekao bez skandala i retko je bio tema medija. I verovatno bi ona i postala gospođa Kruz da nije bilo njegove afere sa Šer.

Prva supruga ga uvodi u sajentologiju

Usledio je brak sa 6 godina starijom Mimi Rodžers koja mu je i otkrila "čari" sajentologije. Usledio je i "Top Gan", zbog čega je brzo postao popularniji od svoje supruge, te mu se ideja o razvodu javila već nakon godinu dana braka, ali je konačan kraj usledio tri godine kasnije kada je na setu upoznao Nikol Kidman.

Tom Kruz, Mimi Rodžers
foto: Profimedia

Razveo se od Mimi, a oženio Nikol, a u braku koji je trajao jedanaest godina Kruz i Kidmanova usvojili su dvoje dece, Izabelu i Konora koji posle razvoda postaju privrženiji Tomu.

Tom Kruz, Nikol Kidman
foto: Profimedia

Nažalost, kako je Nikol kasnije isticala, Kruz je decu namerno okretao protiv nje, zbog čega sa ćerkom nije razgovarala godinama. Da zlo bude još gore, Kruz je ostavio Kidmanovu iako je u tom trenutku bila trudna, i to iznebuha, a zbog stresa je izgubila toliko željenu bebu.

Brak sa Kejti Holms

Nakon razvoda, Tom je proveo dve ipo godine u vezi sa Penelope Kruz, a potom i sa Nazanin Boniadi s kojom je proveo jedanaest meseci. Krivca za njihov raskid znatiželjnici su pronašli u zanosnoj Sofiji Vergari koja mu je u januaru 2005. grejala postelju.

Kejti Holms
foto: Profimedia

U aprilu 2004. Kruz je otpočeo romansu sa Kejti Holms, verili su se sledeće godine na Ajfelovoj kuli da bi se dvanaest meseci kasnije venčali na intimnoj svečanosti u jednom Italijanskom zamku. Ljubav je cvetala, sve je bilo savršeno, a kasnije su dobili i ćerkicu Suri.

Brak je trajao punih šest godina, a onda je usledio razvod nakon kog Tom nikad više nije video danas 16-godišnju Suri iako zakonski ima pravo na to. Pričalo se da mu brani Sajentološka crkva, a upravo je to kako se nezvanično govorilo i razlog razvoda.

Kejti Holms, Tom Kruz
foto: Profimedia

Tom je bio sve angažovaniji u ozloglašenom kultu, a Holmsova nije želela da doživi sudbinu Kidmanove. Srećom ćerka je ostala kod nje, ali je i dan-danas nagledaju članovi Sajentološke crkve.

Inače, tokom braka se često govorilo i da mu je jako smetalo da Kejt ili Suri budu glasni, a svojoj supruzi je čak i na porođaju branio da vrišti i upozoravao je da bude tiša. Njegova opsednutost bebom ogledala e u tome i što je kupio ultrazvučni aparat i pomno pratio razvijanje bebe u stomaku što su doktori veoma osudili.

Opsednutost izgledom

Pored ljubavnog života i odnosa sa ćerkom, Kruz je bio na meti kritika i zbog bespotrebnih operacija kojima je gotovo uništio svoj lik.

Prozivali su ga da liči na vevericu, a tek je nedavno viđen u prirodnijem izdanju u odnosu na ranije.

1 / 9 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs