BIO DIREKTOR PREDUZEĆA

ŽIVOT MU OBELEŽILE NEVEROVATNE TRAGEDIJE: Pričalo se da je oženio devojku njegovog brata, a sa ovim pevačima NE GOVORI!

Život pun uspona i padova

Vip priča
19:29h Autor:
ŽIVOT MU OBELEŽILE NEVEROVATNE TRAGEDIJE: Pričalo se da je oženio devojku njegovog brata, a sa ovim pevačima NE GOVORI!
Foto: Kurir / Dragan Kadić

Miloš Bojanić je srpski pevač narodne muzike prepoznatljiv po pesmama „Bosno moja jabuko u cvetu“, „Tako, tako, samo tako“, „Oči zelene“, „Kućo moja“ i drugima. Rođen je 16. oktobra 1950. godine u Bijeljini.

Od 70-ih godina 20. veka živi i radi u Novom Sadu. Iz braka sa Dragicom Bojanić ima sinove Baneta i Mikicu. Od 2010. godine je u braku sa Brankom Bojanić. Pre nego što je započeo muzičku karijeru Bojanić je bio direktor preduzeća „Parking“ u Novom Sadu.

Povremeno je pevao i nastupao širom bivše Jugoslavije, a prelomni trenutak se desio 1985. godine kada je izdao vrlo uspešan album „Tako, tako, samo tako“. Tada je odlučio da se posveti samo muzici. Do 2006. godine je snimio više od 20 albuma, a posle je uglavnom objavljivao samo singlove.

Tokom 2010. godine je učestvovao u rijaliti šou programu „Farma“. Pobedio je sa 94 odsto glasova publike i dobio nagradu od 100 000 evra. Sledeće godine je ušao u rijaliti „Dvor“, ali je nakon fizičkog obračuna s Ivanom Feceom Firčijem završio u Urgentnom centru i više nije želeo da se vrati u takmičenje.

Detinjstvo, mladost i obrazovanje

Miloš Bojanić je rođen 1950. godine u Bijeljini. Odrastao je na selu gde je naučio da radi mnoge poslove. Uprkos tome, po završetku osnovne škole se preselio u Novi Sad gde je radio kao fizički radnik. Vanredno je upisao i završio srednju Saobraćajnu školu i time dobio posao saobraćajnog inspektora.

- Završim srednju školu i kažem roditeljima kako sad imam diplomu a oni se ponašaju kao da je to normalno. Nisam osetio radost kod roditelja. Tako je bilo i kad sam doneo svoju prvu ploču. Nikad nisu preboleli to što sam otišao od kuće u Novi Sad. Sad to razumem jer su i moji sinovi otišli od mene. Daleko je meni bilo bliže da sednem ujutru na avion i dođem na ručak kod sina u Čikago nego da moj otac iz sela dođe u Novi Sad - rekao je jednom prilikom Bojanić.

Cilj mu je bio da diplomira, pa je upisao Saobraćani fakultet u Novom Sadu. Ubrzo nakon sticanja diplome postao je direktor Gradskog preduzeća „Parking“. Uz to, uvek se trudio da njegovim roditeljima ništa ne fali!

- Laka im zemlja. Bio sam pravi sin prema njima. Kad su prestari da rade oni su od mene imali sve u životu. Ali mislim da oni ni u grobu nisu prežalili moj odlazak u Novi Sad. Uvek mi je majka govorila – dođi sine da vidiš majku dok sam još živa, a posle i ne moraš da dolaziš. Kajem se što više nisam provodio sa njima. Mnogo sam vremena proveo bezveze a trebalo je da provedem sa njima. A to čovek shvati tek kad ih izgubi. Ja to nikad neću prežaliti. Sve je to život, i ja sam 20 godina bio u situaciji da jednom godišnje vidim svoju decu. Možda je to kazna Božija, ovaj gore sve vidi - rekao je Bojanić.

Uporedo sa tim se bavio muzikom, ali se prekretnica dogodila tek 1985. godine. Shvativši da može lepo da živi radeći ono što voli, napustio je posao i potpuno se posvetio pevanju.

Probijanje na muzičkoj sceni

Prvu singl ploču sa pesmama „Oči moje Esmu traže“ i „Ne volim te više“ Miloš Bojanić je objavio 1976. godine. Dve godine kasnije u prodaji se pojavila njegova druga singlica sa pesmama „Isprati sina majko“ i „Oprosti joj srce moje“. Premda je često nastupao u restoranima i lokalima u Novom Sadu i okolini, Bojanić nije napuštao svoj stalni posao. Zato je posle šestogodišnje pauze objavio ploču „Ej, mladosti, ej živote“ sa numerama „Ja svoj život još po starom živim“, „Imam da ti kažem još nešto“, „Kad god dođeš, dobro došla“ i drugima. Tekstove i muziku su pisali razni autori, a aranžmane je radio harmonikaš i producent Dragan Stojković Bosanac.

Usledili su brojni nastupi u zemlji i inostranstvu, a već sledeće godine Bojanić je objavio album „Tako, tako, samo tako“ koji je za kratko vreme postao hit i vinuo ga u vrh muzičkog neba. Semberac s adresom u Vojvodini je za vrlo kratko vreme osvojio srca publike širom Jugoslavije, te stekao poštovanje kolega. Iz tog perioda datira prijateljstvo sa Gordanom Gocom Lazarević, sa kojom je i posle išao na turneje širom sveta.

Sa numerom „Bosno moja, jabuko u cvetu“ je sledeće godine nastupio na Festivalu u Ilidži. Za dlaku mu je izmakla pobeda, ali je njome privukao pažnju brojnih medija.

Numeru „Dva sokola“ iz 2014. godine posvetio je svojim sinovima. Tekst pesme je ganuo mnoge, a pogotovo roditelje čija su deca otišla da žive i rade u inostranstvu. Pevač čiju su karijeru obeležili nastupi širom bivše Jugoslavije, te koncertne turneje u Americi, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu i brojnim evropskim zemljama, poslednjih nekoliko godina tek povremeno gostuje na televiziji. Kaže da je za intervjue spreman onda kada to prilika nalaže, tj. kada ima neku novu pesmu ili spot.

Privatni život isprepletan tragedijama

Miloš Bojanić je rođen 1950. godine u Bijeljini, ali se još kao mladić preselio u Novi Sad gde se trajno nastanio. Oženio se Dragicom Bojanić sa kojom je dobio sinove Baneta i Mikicu. Sinovi su takođe krenuli njegovim stopama, ali su umesto muzičke karijere odlučili da se bave i drugim poslovima, jedan u Americi, a drugi u Kanadi. Bane Bojanić sa suprugom Suzanom ima ćerke Bojanu, Aleksandru i Milicu, a Mikica sa Dušicom sinove Miloša i Marka, te ćerku Anđeliju. Iako se sa suprugom Danicom razveo pre više od deceniju, ostali su u korektnim odnosima. Ona živi u inostranstvu i često čuva unuke.

Sa svojom drugom suprugom Brankom pevač se upoznao tokom druge polovine dvehiljaditih. Iako su tabloidi pisali da je Branka pre braka sa Milošem bila devojka njegovog brata, pevač je to demantovao i rekao da ih je upoznala njihova zajednička prijateljica. Venčali su se 2010. godine, a uprkos većoj razlici u godinama, žive u skladnom braku. Par mnogo vremena provodi u vikendici u Baošićima kod Herceg Novog, gde uživa skoro četiri meseca godišnje u ribarenju.

Međutim, ističe da se suočio sa velikim gubitima, koji su mnogo uticali na njega.

- Imao sam velikih tragedija u porodici i familiji – sestra mi je umrla u 48. godini, to me posebno pogodilo, brat od tetke u 36. umro na spavanju. Jedna sestra mi se obesila, jedan brat se ubio iz puške… Sve sam to jako teško podneo - ispričao je pevač.

Inače danas deluje kao da su svi problemi iza njega. Pevač danas vodi lagodan život, u skladnom braku je sa suprugom Brankom, sinovi su uspešni u svom poslu...

Njegova strast je i restauracija oldtajmera, a može se pohvaliti zavidnom kolekcijom lepih i skupih automobila. Zahvaljujući uspešnoj karijeri Bojanić je vlasnik nekoliko nekretnina u Srbiji i Crnoj Gori, a apartmane u Baošiću iznajmljuje tokom letnje sezone. Novinari su ga posetili na njegovom imanju u Sremskoj Kamenici kod Novog Sada. Tada je ispričao da je promenio mnogo kuća pre nego što je ostvario davnašnju želju da ima bazen i saunu. Sa suprugom često putuje i kod sinova, te je jednom prilikom rekao da bi želeo da češće viđa unuke i da razmišlja o preseljenju bliže njima.

Pevač ne krije da najviše uživa u ulozi dede. Poznat je i po tome što se tokom karijere nije libio da javno iznosi svoje mišljenje, a to ga je ponekad koštalo prijateljstava sa nekim kolegama. Mnogima su poznate njegove svađe sa pevačicama Zoricom Marković, Zoricom Brunclik, Vesnom Vukelić Vendi i Vesnom Rivas, ali i sa kolegama Ivanom Ivanovićem Đusom i pokojnim Sinanom Sakićem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs