KRALJICA ALGI

SVE TAJNE BOŽEN ŽUMBOR NISU OTKRIVENE DO DANAS: Ovo su najveće kontroverze iz njenog misterioznog života! (VIDEO)

Mediji su tada, 2012.godine preneli da je od povišenog krvnog pritiska preminula Božen Žumbor - kraljica kozmetike sa algama.

Vip priča
12:38h Autor:
SVE TAJNE BOŽEN ŽUMBOR NISU OTKRIVENE DO DANAS: Ovo su najveće kontroverze iz njenog misterioznog života! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / Dobrica Vulović

Živela je na relaciji Srbija – Holandija, te da je važila za jednu od najbogatijih žena u našoj zemlji, nije bilo poznato da li je bila udata, kao ni kome je kompanija ,,otišla u ruke”, zajedno sa nekretninama na Dedinju, pod Avalom… Nije imala dece i bila je jedinica, a bavila se i humanitarnim radom.

Nasmejana i uvek spremna za pomoć kada su zabavni programi u pitanju. Sponzorisala je čak i spotove, albume i koncerte mnogih estradnih pevača…Pojavila se na malim ekranima prvi put u okviru emisiji “Minimaksovizija” na TV Politika 1991.

Odazivala se i na Humanitarne akcije, a kada je početkom oktobra 2012.godine na VMA preminula, niko od poznatih nije otišao da joj upali sveću…

Božen Žumbor je rodom iz Koprivnice u Hrvatskoj i tamo je i sahranjena. Pevači su isticali tada da poštuju želju njene porodice i da, koji su želeli da se Božen sahranu u okviru najbližih ljudi, naglašavajući da će je pamtiti zauvek. Jedino se pojavila Neda Ukraden.

Bilo kako bilo, ova žena treba ostati u sećanju – kao javna ličnost koja je preko Božen Kozmetiks firme za negu i lepotu, pomagala mnogim ugroženim ljudima.

Mediji i danas prenose i pitaju se “kome će i kome je pripalo njeno bogatstvo, koje se, procenjuje desetinama miliona.

U martu mesecu 2012. primljena je na VMA zbog visokog krvnog pritiska. Oporavljala se na odeljenju toksikologije i potom je puštena na kućno lečenje. Probala je da se izleči i u Holandiji, ali ju je bolest nažalost savladala, pa je ubrzo i preminula.

Kako nije poznato da li je bila udata, postavlja se pitanje ko će naslediti kompaniju, takođe decu nije imala. Vlasnica poznate linije za kozmetičke proizvode živela je na relaciji Srbija - Holandija, pa se u javnosti spekuliše da je pored velelepnih vila na Dedinju i pod Avalom, posedovala i nekretnine u Holandiji. Božen je važila za jednu od bogatijih žena u Srbiji, a kako nije imala dece, a i sama je bila jedinica, još nije poznato kome je ostavila imperiju građenu decenijama.

Firmu je osnovala u Beogradu 1991. i napravila bum na srpskom tržištu sa svojim poznatim proizvodom za mršavljenje. Upravo taj omiljeni proizvodi izazvao je kontroverzu kada se u javnosti pojavila informacija da je neispravan, zbog čega je i jedno vreme povučen iz prodaje. Božen je morala da dokazuje kvalitet proizvoda, a čak se jedno vreme povukla iz javnog života.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs