NJEGOVA SMRT POTRESLA JE HOLIVUD

OSTAVLJEN KAO BEBA, MAJKA MU JE UMRLA NA RUKAMA, A ŽIVOT OBELEŽILE TRAGEDIJE: Hvala Bogu da sam usvojen! (FOTO)

Životna priča Reja Liote bila je puna uspona i padova, a njegova smrt iznenadila je svet.

Vip priča
Autor:
OSTAVLJEN KAO BEBA, MAJKA MU JE UMRLA NA RUKAMA, A ŽIVOT OBELEŽILE TRAGEDIJE: Hvala Bogu da sam usvojen! (FOTO)
Rej Liota, Foto: Profimedia

Vest da je slavni glumac Rej Liota preminuo u snu u 68. godini života potresla je svet. Samo par dana ranije, on je najavio veliki projekat na kom je trebalo da učestvuje, a kada je poslednji put snimljen u javnosti, početkom meseca, delovao je zdravo i okretno.

Ipak, pre dva meseca, brojni svedoci koji su bili u istom hotelu u kom je odseo, izjavili su za Daily Mail, da je Liota bio veoma bled, kao i da mu je bila potrebna pomoć da obuče jaknu. Takođe, tada je bio veoma spor i nije bio u stanju da nosi stvari.

Razlog smrti za sada nije poznat, a slavna zvezda pronađena je mrtva u hotelskoj sobi u Dominikanskoj Republici gde je snimao film "Dangerous Waters". Iza sebe je ostavio verenicu Džejsi Nitolo sa kojom je uskoro trebalo da se venča i ćerku Karsen.

Inače, Lioti koji je najpoznatiji po ulozi Henrija Hilla u kriminalističkoj drami "Dobri momci", život je od samog starta bio sve samo ne cveće. Iako se mogao pohvaliti sa više od 120 filmova u kojima se pojavio tokom više nego uspešne karijere, kada je reč o detinjstvu, tu nažalost nije imao lepih uspomena.

Majka ga je ostavila sa samo 6 meseci, a kada je kasnije usvojen, s obzirom da su njegovi roditelji želeli da imaju dvoje dece, odveli su ga nazad u sirotište kako bi mogao sam da "izabere" sestru. Izbor je pao na Lindu, sa kojom je bi oveoma blizak, a kasnije, kada je odrastao, angažovao je privatnog detektiva da bi pronašao svoju biološku majku.

Već je bio zreo čovek kada je saznao da je živa, da porodica ima škotsko, a ne italijansko poreklo kako je do tada mislio. Saznao je i da ima pet polusestara i jednog polubrata.

Kasnije je njihov susret nazvao "razočaravajućim", izjavivši "hvala Bogu da sam usvojen."

"Nekada nisam prestajao da se pitam kako se neko može odreći deteta, ali kad sam je upoznao shvatio sam da je imala stvarno valjane razloge. Tada sam shvatio i da je za gotovo 99 posto dece koja se daju na usvajanje, to za njihov boljitak", izjavio je Rej 2014. u emisiji kod Larija Kinga.

"Kada sam je pitao o tome koje je nacionalnosti moj tata, nije htela ni da zucne o tome. Kao da se između njih ništa nije dogodilo, niti je postojalo" ispričao je glumac za Esquire.

1990. godine Rej se suočio sa novim gubitkom i to kada je njegova usvojiteljica umrla od posledica raka dok je držao u naručju, nakon što je jurio sa filmskog seta kako bi uspeo samo još jednom da vidi. No, uprkos nevoljama u porodičnom životu, Rej je uspeo da ostvari zavidnu karijeru nizom ulogom kroz svoje decenije dugog glumačkog staža.

Liota se ženio samo jednom, glumicom Mišel Grejs, i dobili su kćerku Karsen koja je danas i sama glumica.

Nakon razvoda 2004, neko vreme je bio sam da bi potom uplovio u vezu sa frizerkom Džejsi Nitolo. Zvao ju je ljubavlju svog života, a upravo je ona i bila s njim u Dominikanskoj republici kada je umro u snu.

Rej i Džejsi su se upoznali preko svoje dece, njegova kćerka i njen sin bili su zajedno na jednoj proslavi. Počeli su da se šale kako bi trebalo da "nameste" sastanak svojih roditelja, zakazali su im upoznavanje i njihova romansa je počela malo pre pandemije korona virusa. Nije im se žurilo da stanu pred oltar, ali su to svakako planirali ove godine, međutim, smrt im je pomutila planove.

Takođe, Rej koji je nekav važio za jednog od najvećih holivudskih zavodnika tokom karijere više puta imao je problema sa zakonom.

2007. bio je uhapšen pod sumnjom da je vozio pod uticajem alkohola i droge, i to nakon što se zakucao svojim automobilom u dva parkirana vozila u Pacific Palisadesu.

Iz pritvora je bio pušten nakon što je platio kauciju od 15 hiljada dolara. Problemi s prekomernim konzumiranjem alkohola nisu prestali da ga prate, pa se 2016. pojavio u britanskom šou programu "Good Morning Britain" u kojem je delovao dezorijentisano i zbunjeno, što je pokrenulo nagađanja da je bio pijan tokom pojavljivanja.

Rej Liota
foto: Profimedia

"Liotino lice bilo je bledo i natečeno. Spoticao se oko sopstvenih reči i ponašao se potpuno neuobičajeno" objavio je tada NY Daily News. Liota se četo nalazio i na meti kritika zbog lica koje je dorađivao botoksom, iako to nije želeo da prizna.

Rej Liota
foto: Profimedia

U poslednje vreme radio je na brojnim novim projektima kao što su ''The Many Saints of Newark'', ''Marriage Story" i "No Sudden Move''. Nedavno je završio sa snimanjem filma ''Cocaine Bear'', a trebalo je da se pojavi i u ''The Substance" uz Demi Mur.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs