Švedska

KAD JE PRINCEZA VIKTORIJA IZABRALA SELJAKA ZA MUŽA, SVI SU SE SMEJALI: Ali ko se zadnji smeje, najslađe se smeje! (FOTO)

Ljubavi princeza i prinčeva oduvek je bila zanimljiva nama običnim građanima

Vip priča
Autor:
KAD JE PRINCEZA VIKTORIJA IZABRALA SELJAKA ZA MUŽA, SVI SU SE SMEJALI: Ali ko se zadnji smeje, najslađe se smeje! (FOTO)
Foto: Profimedia

Švedska princeza Viktorija (44) udala se 2010. za Danijela Vestlinga (48), a zahvaljujući svom oca nije nikad bila u opasnosti da izgubi svoju titulu.

Rođena je kao najstarije od troje dece kralja Karla XVI. Gustava i pripremana je već od svoje druge godine života da jednog dana sedne na presto.

Viktorija se 2001. vratila u Švedsku iz Amerike gde je studirala na uglednom Univerzitetu Jejl, u tom razdoblju je prekinula dugogodišnju vezu s Danijelom Kolertom koji se preselio zbog nje u Njujork kako bi joj bio bliže.

Pprestolonasledica se tada upisala u malenu teretanu u Stokholmu na preporuku svog bliskog prijatelja i upoznala Danijela Vestlinga, koji je bio vlasnik te teretane. Postao je Viktorijin lični trener i odmah su se povezali, ali kako je ona jednom prilikom rekla, to nije bila ljubav na prvi pogled.

"Danijel i ja smo osetili divno prijateljstvo među nama koje se kasnije pretvorilo u ljubav", rekla je princeza na konferenciji 2009. kada je par objavio veridbu.

"Prijateljstvo je preraslo u ljubav. Među nama postoji savršena hemija," dodao je lični trener. Njihova ljubav je prvo izazvala kontroverze izbog Danijela, koji je poreklom iz gradića Ockelbo, bukvalno sa sela te zato nedostojan Viktorije. Ali par se nije obazirao na osude javnosti, a ni na skeptičnost njene kraljevske porodice.

Princeza Viktorija
foto: Profimedia

Naime, Viktorijina majka, kraljica Silvija (77) sumnjala je u Danijela i hoće li moći ispuniti obveze i odgovornosti princa. Smatrali su da neće moći podržati suprugu dok ima titulu princeze, a pogotovo kada preuzme švedski tron. Navodno je kraljica Silvija govorila prijateljima da ne veruje kako će potrajati ljubav između njene ćerke i ličnog trenera.

Čak je i kralj Karlo kritikovao Viktoriju iako je i sam oženio običnu građanku, njenu majku Silviju, ali razlika je u tome bila što je ona uvek imala dobru finansijsku pozadinu za razliku od Danijela. Princeza i Vestling su dokazali da su jači od svega toga te imaju ćerku Estelu (9) i sina Oskara (5).

Uz to je Viktoriji pomogao otac sa zakonom, koji je donio 1980., i retroaktivno se primenio i na nju koja je rođena 1977. pa nije nikada bila u opasnosti da izgubi svoju titulu. Kralj se na to odlučio poučen svojom zavodničkom prošlošću, koja mu je donela nadimak "kraljevskog plejboja" i ženidbom građanke.

Princeza Viktorija
foto: Profimedia

Inače, Viktjeorija svojim izborom otvorila i put za sreću bratu, princu Karlu Filipu (42) koji je oženio bivšu manekenkom Sofiju koja je pozirala i u toplesu. Svojevremeno joj je pripao naziv najskandaloznije princeze na svetu zbog njezine skandalozne prošlosti koja je u početku uznemiravao Šveđane, ali s vremenom su je prigrlili.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs