Biografija

SUPRUGA GA ŠAMARALA I OSTAVLJALA U FEKALIJAMA DOK JE RAK BRZO NAPREDOVAO: Niko nije zaslužio ovakvu smrt!

Pričalo se da je Patrik Svejzi imao teško detinjstvo, da ga je prvo majka zlostavljala, a zatim i supruga. Dok je glumio zavodnika, vodio je tešku bitku za zdravlje - i mentalno i fizičko

Vip priča
16:46h Autor:
SUPRUGA GA ŠAMARALA I OSTAVLJALA U FEKALIJAMA DOK JE RAK BRZO NAPREDOVAO: Niko nije zaslužio ovakvu smrt!
Foto: Profimedia

Patrik Svejzi je preminuo 14. septembra 2009. u 57. godini od raka pankreasa i ostavio za sobom milione neutešnih obožavatelja.

Glumac je prvi put pričao o svojoj teškoj bolesti početkom 2009.

"Nikad nisam bio osoba koja beži od izazova. Ali možete se kladiti da prolazim kroz pakao, a tek sam na početku", istaknuo je glumac u intervjuu s Barbarom Valters.

Patrik, koji je preminuo na svom ranču San Gabriel Mountains blizu Los Anđelesa, priznao je da se jako boji i ljut je zbog svoje bolesti.

"Pitam se: "Zašto ja?"", rekao je.

Glumčeva borba s rakom pankreasa je započela krajem 2007., a primetio je da nešto nije u redu tokom proslave Nove godine sa suprugom, književnicom Lisom Nijemi (65).

"Pio sam šampanjac i osećao sam se kao da sipam kiselinu u sebe, kao da imam otvorenu ranu u sebi", objasnio je.

Hteo je da što duže krije svoju tešku dijagnozu dok on i supruga ne odluče kako nastaviti dalje, ali onda su američki mediji plasirali vest da ima samo pet nedelja života. Ali Svejzi je svima poručivao da ga samo gledaju kako se bori i pobeđuje bolest.

Nažalost, karcinom je bio jači od glumca koji je osvojio srca žena u dirljivim, romantičnim filmovima "Prljavi ples" i "Duh".

Svi se sećaju njegove rečenice iz Prljavog plesa: "Niko neće stavljati Bejbi u ugao!"

"Prerađivali smo dosta teksta za veliku završnu scenu, ali jedna rečenica, koju sam mrzeo, je ostala. Jedva sam se mogao prisiliti da je izgovorim. Zvučala je jako otrcano. Ali kad sam video gotov film, morao sam priznati da funkcioniše. I naravno, postala je jedna od najcitiranijih rečenica iz 'Prljavog plesa'. Stvorio sam i svoju verziju za trenutke kad me ljudi pitaju kako se nosim s karcinomom. Kažem im: "Niko ne stavlja Patrikov rak pankreasa u ugao", ispričao je glumac.

Inače, nakon glumčeve smrti američki mediji su se raspisali o ponašanju njegove supruge. Patrikovi prijatelji su ispričali da ga je Lisa držala poput zatvorenika na njihovom ranču i nije dopuštala nikome da dođe u posete.

"Zanemarivala ga je čim njegovog mlađeg brata Dona ne bi zbog posla bilo u gradu. Izbivala bi satima iz kuće, a kad bi se on vratio, pronašao bi Patrika kako leži u fekalijama i urinu. Kad bi se svađali, šamarala ga je i grebla", rekli su. Tvrdili su i da je Lisa varala Svejzija i da su pre njegove bolesti imali burnu vezu jer je ona htela da kontroliše svaki aspekt njegovog života.

Glumčeva porodica je bila besna što je Lisa prodavala njegove suvenire s filmskih setova, a jedan od njih je bila i kožna jakna iz 'Prljavog plesa' koja je na aukciji postigla vrtoglavu cenu. Zbog toga se javno oglasila Patrikova bratična Daniela tvrdeći da bi te dragocenosti trebalo da ostanu u porodici i pokrenula je peticiju na internetu, koja je prikupila više od 1500 potpisa.

1 / 7 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs