ON JE JEDAN SJAJAN ČOVEK!

LJUBAVNA PRIČA GORICE POPOVIĆ: Pronašla čoveka svog života pre 30 godina, jednu stvar ne može da preboli! (FOTO)

Dramska umetnica Gorica Popović iza sebe ima karijeru na koju može da bude zaista ponosna. Sve što ima postigla je isključivo svojim talentom i neverovatnom harizmom.

Vip priča
21:08h Autor:
LJUBAVNA PRIČA GORICE POPOVIĆ: Pronašla čoveka svog života pre 30 godina, jednu stvar ne može da preboli! (FOTO)
Gorica Popović, Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Scena Ateljea 212, slobodno se može nazvati njenom drugom kućom, obzirom da je na njoj oživela likove koji vam pozoriše dočaraju na jedan sasvim drugačiji način. Odmalena Gorica je bila upoznata s čudesnim svetom umetnika, obzirom da joj je otac radio u teatru ‘Joakim Vujić’ u Kragujevcu.

– Moj otac je radio u teatru ‘Joakim Vujić’ u Kragujevcu. Bio je slikar, izvođač i scenograf. Često me je vodio sa sobom na posao. Pamtim taj miris scene, šminkernice, kostima. Iako sam mnoge predstave gledala pre vremena, bile su mi zanimljive i čarobne. Tako sam kao mala ušla u svet umetnosti. Kasnije sam menjala želje čime bih s ebavila u životu, ali su sve varijante ostajale u domenu umetnosti – otkrila je Gorica za Kurir.

Međutim, iako je njen otac dugo godina bio član pomenutog teatra, bio je svestan situacije u kojoj su se umetnici tada nalazili, a za svoju mezimicu hteo je samo najbolje, te se žestoko protivio njenoj želji da bude jedna od umetnika.

– Znajući kako je umetnički hleb na neki način gorak, moj otac se tome protivio. Plašio se da ne zapostavim školu. Glumci tada nisu bili obrazovani kao danas, već su u unutrašnjosti bili uglavnom amateri.

Ipak, otac je prepoznao njenu ogormnu želju i veliki talenat, te je odlučio da svoju mezimicu podrži, što se ispostavilo kao pun pogodak. Gorica nikada nije volela da se eksponira u javnosti nepotrebnim stvarima. Njen emotivni život čuvala je za sebe, a mnogi nisu znali da je već 29 godina u skladnom braku sa saksofonistom Nešom Petrovićem.

– U braku sam sa džez saksofonistom Nešom Petrovićem. On baš i ne voli da ga pominjem u medijima. Sledeće godine slavimo 30 godina braka. Neša od 1999. godine svira u No smoking orkestru. Sa njim sam proputovala ceo svet. Trenutno ima klasu u muzičkoj školi ‘Stanković’. On je jedan sjajan čovek. Mnogo voli životinje i zato je i vegan. Nisam veliki ljubitelj mesa, ali nije uspeo da me prebaci na svoju stranu – otkrila je umetnica.

Uprkos velikoj ljubavi, ispunjenom i srećnom životu koju vode, Gorica se zbog jedne stvari kaje, ali kako ističe to joj sada ne predstavlja teret.

U nekim trenucima zažalim što nisam postala majka. Ipak, nije mi to teret koji mi leži na srcu. Naše dete bi bilo darovito, ali živi se i bez toga – zaključila je Gorica.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs