Najstarija živa srpska glumica

Branka Veselinović slavi 102. rođendan: Nikad nisam pušila ni pila, živim kao da imam krila!

Radim vežbe svako jutro, pišem pesme i dalje. Jedem posnu hranu, nikako masnu, otkrila nam je Branka

Vip priča
Autor:
Branka Veselinović slavi 102. rođendan: Nikad nisam pušila ni pila, živim kao da imam krila!
Foto: Vladimir Šporčić

Naša legendarna glumica Branka Veselinović danas je napunila 102 godine!

Vremešna glumica rođendan provodi u odličnom raspoloženju i sa osmehom koji je tokom decenija javnog života postao njen zaštitni znak.

Branka spada među retke osobe na našim prostorima koje su dočekale da proslave "trocifren broj", a to što je ona uspela verovatno je zasluga toga što se na vreme odlučila za zdrave navike.

"Nisam nikad pila ni pušila, ako sam imala noćni život to je zbog pozorišta i putovanja, ali imala sam srećan brak sa mojim Mlađom koji je bio divan čovek. Imam ritam života kao da imam krila.

Radim vežbe svako jutro, pišem pesme i dalje. Jedem posnu hranu, nikako masnu. Doživotni sam ambasador Unicefa, zadovoljna sam svojom penzijom i mogućnošću da u ovim godinama imam pozive za invalide, decu", rekla je Branka prošle godine za Stil.kurir.

U ovim godinama kao glumica više nije aktivna, ali ukoliko se desi da zaradi neki novac, ona ga prosleđuje onome kojima je to najpotrebnije.

"Retko danas primam honorar, taj novac koji se skupi daje se u dečje domove i domove za invalide", rekla nam je Branka.

Branka Veselinović je najstarija živa srpska glumica. Njena karijera duga neverovatnih 80 godina donela joj je više od 100 pozorišnih predstava i uloge u oko pedeset serija i filmova. Dobitnica je mnogobrojnih priznanja i nagrada, ne samo za vanserijske glumačke uspehe, već i za humanitarni rad.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs